Μουσείο Τυπογραφείας

Ξεκινούν σήμερα και πάλι τα μαθήματα Αλβανικών στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής

roller-1Ξεκινούν σήμερα και πάλι τα μαθήματα Αλβανικών στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής. Εν τω μεταξύ συγκέντρωση για τα μαθήματα θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 5:15 μ.μ.  στο 1ο Γυμνάσιο Χρυσοπηγής (πίσω από το Μηχανολογικό).

«Κάθε φανατισμός ας παραμερίσει μπρος στα παιδικά χαμόγελα. Οφείλουμε να προασπιστούμε το δικαίωμα των μεταναστόπουλων 2ης γενιάς στην μόρφωση και τον πολιτισμό » αναφέρεται στις σχετικές ανακοινώσεις ενώ στην συγκέντρωση καλούν η ΕΛΜΕ Χανίων, ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών, ο ΣΥΡΙΖΑ Χανίων, Τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Oικοδόμων, εργαζομένων στα Tροφιμα Ποτα, στην Ιδιωτική Εκπαίδευση, στον Επισιτισμό, οι συνταξιουχοι ΙΚΑ ν.Χανίων και πολλές άλλες συλλογικότητες.

Υπενθυμίζεται πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε με την παρεμπόδιση των μαθημάτων μητρικής γλώσσας που οργάνωσε η αλβανική κοινότητα Χανίων στο 1ο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής, αλλά και στην Παλαιόχωρα. Μετά από μέρες διαβουλεύσεων και συζητήσεων όλων των εμπλεκόμενων πλευρών της σχολικής κοινότητας (διδάσκοντες, μαθητές, γονείς) η σχολική επιτροπή του Δήμου Χανίων έδωσε την τελική της έγκριση για την έναρξη των μαθημάτων σήμερα Κυριακή 11 Φλεβάρη στο Γυμνάσιο της Χρυσοπηγής.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.