Μουσείο Τυπογραφείας

Βανδάλισαν μαρμάρινη πλάκα για τον Μαν. Αναγνωστάκη

Καταδικάζει απερίφραστα με ανακοίνωσή του ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη «τον βανδαλισμό που διαπράχθηκε από αγνώστους στην αναμνηστική μαρμάρινη πλάκα που βρίσκεται μπροστά στο σπίτι της οδού Μητροπολίτου Γενναδείου στη Θεσσαλονίκη, όπου ο ποιητής μεγάλωσε και έζησε ένα μέρος των παιδικών του χρόνων».
Τονίζει ακόμα ότι «οι πράξεις αυτές, καθώς και οι συμβολισμοί που δηλώνονται, δεν μπορούν να αμαυρώσουν την πολιτική και πνευματική παρακαταθήκη του Αναγνωστάκη, η οποία διαμορφώθηκε σε δίσεκτους χρόνους και ήταν άρρηκτα συνδεδεμένη με την ακλόνητη πίστη του ίδιου στα δημοκρατική ιδεώδη, στην αξία του διαλόγου και στην απόρριψη του δογματισμού, του φαύλου εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας».
Ο Όμιλος Φίλων του ποιητή Μανόλη Αναγνωστάκη καλεί τη δημοτική αρχή της πόλης να μεριμνήσει για την αποκατάσταση της πλάκας και ευελπιστεί ότι σύντομα οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν στην Δικαιοσύνη για την πράξη τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.