Μουσείο Τυπογραφείας

Στη Βουλή μαθητές για την προστασία του περιβάλλοντος

The photographic images featured on this website are covered by parliamentary copyright.
They may be downloaded and reused without permission in any format for non-commercial use, including publication on a website, subject to the following conditions:
the photographs should be acknowledged in the following form: parliamentary copyright images are reproduced with the permission of Parliament
you should not adapt, alter or manipulate any of the images
you should not use the images so as to bring Parliament into disrepute or use them in a deliberately misleading context
you should not authorise others to re-use the images
if a photographer’s name is published on www.hellenicparliament.gr they should be credited
photographs should not be used for marketing purposes or used for commercial gain.
©Copyright: Hellenic Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou
Athens-GreeceΨήφισμα με τα αιτήματα του παγκόσμιου μαθητικού κινήματος για την προστασία του περιβάλλοντος «Fridays For our Future/Παρασκευές για το Μέλλον μας», παρέδωσαν σήμερα, μαθητές-εκπρόσωποι του κινήματος στη χώρα μας, στην Αντιπρόεδρο της Βουλής, κ. Αναστασία Χριστοδουλοπούλου, η οποία εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση.

Μαθητές από αρκετά σχολεία της χώρας μας ανταποκρίθηκαν σήμερα στο κάλεσμα της ομάδας «Fridays For our Future – Greece» και συμμετείχαν σε ανοιχτή συγκέντρωση στην Πλατεία Μοναστηρακίου και στην πορεία που ακολούθησε προς τη Βουλή των Ελλήνων, με αίτημα την ανάληψη άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Η σημερινή δράση εντάσσεται σε μια παγκόσμια κινητοποίηση πολιτών όλων των ηλικιών, καθώς 1350 αντίστοιχες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα σε 110 χώρες σε όλο τον κόσμο.

Οι μαθητές απ’ όλο των κόσμο που συμμετέχουν στο κίνημα «Fridays For our Future/Παρασκευές για το Μέλλον μας», διοργανώνουν εδώ και ένα χρόνο, κάθε Παρασκευή, πορείες και διαμαρτυρίες σε δεκάδες πόλεις ανά τον κόσμο, προσκαλώντας εκπαιδευτικούς, γονείς, οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών και όλους τους ενεργούς πολίτες «να συνδράμουν ώστε όλοι μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα για ένα βιώσιμο πλανήτη, με ισότητα και δικαιοσύνη για όλους».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.