Μουσείο Τυπογραφείας

Σοκάρει το βίντεο που δείχνει 12χρονο παιδί να εκτελεί ομήρους

Ένα 12χρονο παιδί εμφανίζεται σε βίντεο του χαλιφάτου να εκτελεί δύο Ρώσους ομήρους -«κατασκόπους», σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος.

Το βίντεο έχει διάρκεια 7,5 λεπτών και αποτελεί όπως αναφέρει το CBS News μία από τις «παραγωγές» της αλ Χαγιάτ: ξεκινά με τα λόγια των δύο Ρώσων, οι οποίοι ομολογούν ότι είναι κατάσκοποι και πήγαν στην Συρία για να δολοφονήσουν τον αρχηγό του Ισλαμικού Κράτους, αναφέρει το in.gr.

Ακολουθεί ένα μήνυμα-προειδοποίηση σε άλλους που θα θελήσουν να πράξουν αναλόγως και στη συνέχεια, αλλάζει το σκηνικό: οι δύο άνδρες εμφανίζονται σε εξωτερικό χώρο και από πίσω τους ένας 12χρονος με ασιατικά χαρακτηριστικά, καθώς και ένας μεγαλύτερος άνδρας.

Στη συνέχεια, το παιδί εκτελεί τους δύο Ρώσους με μία σφαίρα στον αυχένα.

Το υλικό έχει υποστεί επεξεργασία, όπως αναφέρει το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο. Στις τελευταίες σκηνές οι δύο άνδρες είναι νεκροί.

Το πλάνο στη συνέχεια αλλάζει με το ίδιο παιδί να δηλώνει στις κάμερες -σε παλαιότερα στιγμιότυπα- ότι όνειρό του είναι να γίνει μουτζαχεντίν.

Πάντως, όπως σημειώνει το αμερικανικό δίκτυο, δεν έχει ακόμα εξακριβωθεί η γνησιότητα του υλικού, ενώ αναζητείται εκπρόσωπος της ρωσικής κυβέρνησης, προκειμένου να ενημερώσει για το κατά πόσο οι δύο όμηροι εργάζονταν για λογαριασμό της Μόσχας.

Το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti μετέδωσε, πάντως, ότι εκπρόσωπος της FSB (οι μυστικές υπηρεσίες της χώρας) δήλωσε ότι δεν θα κάνει κανένα σχόλιο για το θέμα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.