Μουσείο Τυπογραφείας

Σερφ@ρίσματα

Ξένες γλώσσες δωρεάν
www.duolingo.com

Είναι εύκολο, γρήγορο, και πάνω από όλα είναι εντελώς δωρεάν. Ο λόγος για το duolingo, ένα site που σας μαθαίνει, στους χρόνους που μπορείτε εσείς, την ξένη γλώσσα της επιλογής σας. Μέσα από έξυπνες ασκήσεις, μαθαίνετε χωρίς καλά-καλά να το καταλάβετε, τις βασικές αρχές της ξένης γλώσσας που πάντα θέλατε να μιλάτε και σιγά-σιγά μπορείτε να καταλαβαίνετε αλλά και να συννενοήστε σε αυτήν. Αν εκείνο που σας απέτρεπε από το να μάθετε μια ξένη γλώσσα ήταν ο -ανύπαρκτος- χρόνος και τα χρήματα, τώρα δεν έχετε καμια δικαιολογία. Με μερικά μόνο κλικ, μπορείτε να ξεκινήσετε ακόμα και σήμερα!

Ο ύπνος και τα μυστικά του
http://sleepyti.me

serfarismata 2Κοιμόμαστε σε “κύκλους”. Και τις φορές που ξυπνάμε μουρτζούφληδες και κουρασμένοι, έχουμε ξυπνήσει προτού κάποιος από τους κύκλους του ύπνου ολοκληρωθεί. Οταν ξυπνάμε μέσα στη χαρά και την ευεξία πάλι, σημαίνει πολύ απλά ότι είτε κοιμηθήκαμε χωρίς διακοπές, είτε πως ακόμα και αν ξυπνήσαμε, αυτό έγινε στο ενδιάμεσο των κύκλων του ύπνου. Μπερδευτήκατε; Κανένα πρόβλημα. Ο ιστότοπος είναι εδώ για να σας τα εξηγήσει όλα. Εδώ, μπορείτε να πληκτρολογείτε την ώρα που θέλετε να ξυπνήσετε, και το site θα σας δώσει εναλλακτικές του πότε πρέπει να κοιμηθείτε για να κάνετε τον καλύτερο δυνατό ύπνο. Αν σας έχουν ταράξει οι αυπνίες, ή αν ξυπνάτε πιο κουρασμένοι από όταν πέσατε για ύπνο, τότε ίσως πρέπει να κάνετε μια επίσκεψη και εδώ…

Για τους… αναποφάσιστους
http://netflixroulette.net

serfarismata 3Εντάξει, έχει συμβεί σε όλους. Θέλουμε να δούμε κάτι (ταινία, σειρά) αλλά δεν ξέρουμε τι θέλουμε να δούμε… Για όλους τους αναποφάσιστους λοιπόν, υπάρχει αυτό το σωτήριο site που κάνει κάτι πολύ απλό, αλλά που μερικές φορές η απλότητά του αποδεικνύεται… μαγική. Τι κάνει; Διαλέγει για μας ταινίες ή σειρές, και αν μας αρέσει η επιλογή (υπάρχει μικρή περίληψη σε κάθε επιλογή) κλικάρουμε και το παρακολουθούμε. Αν πάλι δεν μας αρέσει, απλά, ξαναβάζουμε τη “ρουλέτα” να γυρίσει. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα φίλτρα που σας παρέχει η υπηρεσία: δηλαδή να δώσετε μερικά στοιχεία στο site για να ψάξει κάτι σύμφωνα με τα γούστα σας: λέξη κλειδί, όνομα ηθοποιού κ.λπ.

Maria Orfanoudaki

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.