Μουσείο Τυπογραφείας

Προχωράει προς το συνέδριο η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Tο πρόγραμμα και τους στόχους των κομμάτων που συναποτελούν τη “Δημοκρατική Συμπαράταξη” ενόψει του συνεδρίου της 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου ανέπτυξαν τα στελέχη της σε εκδήλωση το βράδυ της Δευτέρας στο Εργατικό Κέντρο Χανίων.
Ο Βασίλης Κεγκέρογλου βουλευτής Ηρακλείου και πρώην υπουργός επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας ότι: «Απέτυχε και με το “όχι σε όλα” του 2015 που οδήγησε στο 3ο Μνημόνιο και στα capital controls αλλά και με το “ναι σε όλα” μετά την πολιτική της μετάλλαξη που μας οδηγεί σε ένα διαρκές μνημόνιο. Συμφώνησε σε υψηλά πλεονάσματα 3.5% μέχρι το 2022 και 2% μέχρι το 2060. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα θα συνεχίσει να σέρνεται και η κοινωνία να ματώνει αν δεν αλλάξει πολιτική. Η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” παίρνει πρωτοβουλίες, μπαίνει μπροστά για αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών για αλλαγή της πολιτικής της χώρας. Δεν αρκεί η αλλαγή προσώπων όπως επαγγέλεται η Νέα Δημοκρατία αλλά η αλλαγή πολιτικής. Αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στην κοινωνία και στη Βουλή για να διαμορφωθεί μια εθνική γραμμή που θα δώσει νέο πλούτο για τη χώρα».
Για το αν η Κρήτη θα μπορεί να αποτελέσει και πάλι το «κάστρο» του ΠΑΣΟΚ στην Κρήτη ο κ. Κεγκέρογλου δήλωσε πως «η “Δημοκρατική Συμπαράταξη” όχι μόνο ελπίζει αλλά θα πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση αυτή προκειμένου να μπορεί ο πολίτης που νιώθει ότι ανήκει στον προοδευτικό χώρο, στο μεταρρυθμιστικό κέντρο να αντιληφθεί ότι υπάρχει μια παράταξη που τον στηρίζει που όχι μόνο αξίζει να την ψηφίσει αλλά να την υποστηρίξει σθεναρά».
Ο Δημήτρης Χατζησωκράτης από τη “ΔΗΜΑΡ” επέρριψε ευθύνες στην κυβέρνηση και στον πρωθυπουργό ότι αποτελεί «τον καλύτερο σύμμαχο του κ. Σόιμπλε» και αναφέρθηκε στη θέληση όλων των κομμάτων που μετέχουν στη «Δημοκρατική Συμπαράταξη» να προχωρήσουν στο σχηματισμό της.
Τέλος ο Μανώλης Πετράκης μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείς των Κινήσεων Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία είπε: «Κάνουμε ένα διάλογο για τις πρωτοβουλίες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης στην πορεία της προς το συνέδριο, ένα συνέδριο οργανωτικό, πολιτικό που επιδιώκει να αγκαλιάσει τις μεγάλες δυνάμεις της χώρας για να προωθήσουμε την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη. Απευθυνόμαστε κυρίως στους πολίτες που αισθάνονται σοσιαλιστές, δημοκράτες, αισθάνονται ότι αντιπροσωπεύουν το χώρο της πολιτικής οικολογίας, της ανανεωτικής αριστεράς και του κέντρου. Εμείς προτείνουμε μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η χώρα στη δημόσια διοίκηση, στους θεσμούς, στην παιδεία, τη δικαιοσύνη, την αγορά, τον αναπτυξιακό σχεδιασμό ένα μοντέλο που προετοιμάζουμε με το πρόγραμμα “Ελλάδα” που έχει κεντρική και περιφερειακή δομή και η διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και τους δανειστές που αν τους παρουσιάσουμε ένα αξιόπιστο πλαίσιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων θα μπορέσουμε να διευκολύνουμε και την αλλαγή του κοινωνικού κράτους και των δομών της χώρας.»
Για το ΚΙΔΗΣΟ μίλησε ο Ιπποκράτης Μανουδάκης.

1 σχολιο

  • [αωκα~] ~ 20 Ιουνίου 2017 ~ 02:35 ~ Απάντηση

    πολύ νεολαία…

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.