Μουσείο Τυπογραφείας

Πολύς θόρυβος

ΚΑΙ πέρυσι τέτοιο καιρό περίπου δημιουργήθηκε πολύς θόρυβος για το λεγόμενο «δώρο των Χριστουγέννων» ή το γλίσχρο «κοινωνικό μέρισμα» σε ευπαθείς ομάδες. Κανείς δεν αμφισβητεί τις… αγαθές προθέσεις της «αριστερής» κυβέρνησης. Μακάρι να ήταν ειλικρινείς και όχι μόνο για το θεαθήναι ή για εντυπωσιασμό –όπως λένε πολλοί Χανιώτες που ρωτήθηκαν (“Χ.ν.”, 15/11).

ΕΙΝΑΙ γνωστό πως ο δρόμος για την κόλαση είναι στρωμένος με αγαθές προθέσεις. Η δημοσιογράφος των “Χανιώτικων νέων”, Ελένη Φουντουλάκη, στο χθεσινό (15/11) σύντομο σχόλιό της στην τελευταία σελίδα, συνόψισε την ουσία αυτής της κυβερνητικής “πρόθεσης”, στη γνωστή μας παροιμία «Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι…».

ΚΑΙ έτσι είναι διότι, για να δοθεί το λεγόμενο “κοινωνικό μέρισμα”, οι κυβερνώντες έχουν κατακλέψει -και επιπλέον φορολογήσει άγρια- τις συντάξεις και τους μισθούς μας, η υπερφορολόγηση έχει γονατίσει τον βασικό κορμό της κοινωνίας, το ίδιο το δημόσιο δεν πληρώνει τα οφειλόμενά του στους ιδιώτες, διώχνονται οι τυχούσες επενδύσεις… Ε, να μη μείνει και κάτι τις στο τέλος, για να δείξουμε και λίγη κοινωνική ευαισθησία; Αλλά ο κόσμος, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από συνεντεύξεις, ερωτηματολόγια και δημοσκοπήσεις, έχει καταλάβει πολύ καλά με τι έχει να κάνει.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.