Μουσείο Τυπογραφείας

«Να σε κάψω Γιάννη, να σ’ αλείψω λάδι»…

Ο σοφός λαός είχε πάντα μία ταιριαστή παροιμία για κάθε περίπτωση. Για το εξαγγελθέν κοινωνικό επίδομα στις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, ταιριάζει το «να σε κάψω Γιάννη να σ’ αλείψω λάδι».
Αφού με τις συνεχιζόμενες πολιτικές των προηγούμενων, η σημερινή κυβέρνηση, “έχει κόψει τα πόδια” σε κάθε Ελληνα πολίτη με τους δυσβάστακτους φόρους, την ανεργία, την απαξίωση ή ιδιωτικοποίηση κάθε δημόσιου αγαθού, έρχεται με ένα… αντίμετρο -λέει- να απαλύνει τον πόνο τους.
Και δεν είναι μόνο αυτή η κοροϊδία.
Θέμα ημερών είναι η κατάθεση της τροπολογίας του υπουργείου Δικαιοσύνης, βάση της οποίας θα ακολουθείται αυτεπάγγελτη αυτόφωρη διαδικασία για όσους… παρεμποδίζουν τους πλειστηριασμούς!
Δεν έχει νόημα, λοιπόν, να προσπαθείς να απαλύνεις τις συνέπειες μιας κακής πρακτικής την οποία συνεχίζεις να εφαρμόζεις. Νόημα έχει να δώσεις ξανά στους πολίτες, το δικαίωμα στην εργασία και στην αξιοπρέπεια.
Χωρίς αξιοπρέπεια όλα τα άλλα είναι ημίμετρα.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.