Μουσείο Τυπογραφείας

O Πάνος Κοκκινόπουλος αποκαλύπτει το συγκλονιστικό παρασκήνιο της 10ης εντολής

KOK 3KOK1Ο Πάνος Κοκκινόπουλος επέστρεψε στην τηλεόραση, στον τόπο του δικού του εγκλήματος. «Ο δολοφόνος γυρίζει πάντα. Όταν μετά από δική μου επιθυμία, το 2007, ολοκληρώθηκε ο 3ος κύκλος της 10ης Εντολής, δεν φανταζόμουν ότι θα ξεκινήσουμε πάλι. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι τα εγκλήματα πάθους δεν θα σταματήσουν ποτέ. Η 10η Εντολή δεν είναι μια αστυνομική σειρά, με την έννοια του CSI. Ασχολείται με τις ιστορίες ανθρώπων που ξεπερνούν τα όριά τους και κάνουν πράγματα που ούτε και οι ίδιοι φαντάζονται. Η δική μου προσέγγιση είναι πρωτότυπη, όχι προσωπική, αλλά ένα είδος ψυχογραφήματος».

KOK 3Tο πρώτο επεισόδιο του νέου κύκλου της 10ης Εντολής, που προβλήθηκε την περασμένη Τετάρτη, με τίτλο «Σιωπή», είχε ως βασικό θέμα το trafficking – το εμπόριο σαρκός, την εξαναγκαστική πορνεία και την εκμετάλλευση των γυναικών. «Το συγκεκριμένο επεισόδιο με καθήλωσε. Κάναμε μεγάλη έρευνα πριν το γύρισμα. Το δουλέψαμε πολύ κινηματογραφικά. Μιλήσαμε με κακοποιημένες γυναίκες. Αυτό που είδατε ωχριά μπροστά στην πραγματικότητα. Αυτές οι γυναίκες έχον υποστεί τεράστια σωματική και ψυχολογική κακοποίηση. Τις αντιμετώπιζαν σαν αντικείμενα. Τους έκοβαν τα δάχτυλα, τις γλώσσες. Και αυτό γίνεται ακόμα και σήμερα, δίπλα μας».

KOK2

Όπως αναφέρει το Peoplegreece, στον τέταρτο κύκλο της 10ης Εντολής, θα προβληθούν 17 επεισόδια μέχρι τον Ιούνιο – αυτές τις μέρες γυρίζουν το 12ο. Κατά τη διάρκεια των εξωτερικών γυρισμάτων της σειράς, πολλές φορές έχει τύχει να γίνουν διάφορα ευτράπελα. «Επειδή κάνουμε πολλά γυρίσματα με κυνηγητό, πιστόλια και πυροβολισμούς, οι περίοικοι φοβούνται και ειδοποιούν την αστυνομία. Μια φορά, είδαμε αστυνομικούς να έρχονται έρποντας προς το μέρος μας, με όπλα στα χέρια και να μας σημαδεύουν. “Κάνουμε γύρισμα” φώναξα. Στην Αμερική, μπορεί και να μας πυροβολούσαν» λέει γελώντας.

Ο τίτλος του δεύτερου επεισοδίου της 10ης Εντολής που θα παιχτεί στην τηλεόραση του Alpha την ερχόμενη Τετάρτη είναι «Θηρίο», με πρωταγωνιστές τον Όμηρο Πουλάκη και την Παναγιώτα Βλαντή.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.