Μουσείο Τυπογραφείας

Ο άνθρωπος πίσω από τη φωτογραφία

Τη συγκινητική προσπάθεια της Emma Ebrahim να εντωπίσει στα Χανιά τους ανθρώπους που έσωσαν τον παππού της (Νεοζηλανδό στρατιώτη) στη Μάχη της Κρήτης, προβάλαμε χθες δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία. Τελικά η ιστορία είχε ευτυχές τέλος, καθώς εντοπίστηκαν οι άνθρωποι αυτοί.
Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρία αδέρφια. Ο Νίκος, η Ειρήνη και ο Τάσος Καλογερής. Απ’ αυτούς, στη ζωή σήμερα είναι μονάχα ο Νίκος (φωτ.).
Πρόκειται για τον καθηγητή Ιατρικής Νίκο Καλογερή, τον άνθρωπο που δημιούργησε την Oυρολογική Kλινική στο παλιό νοσοκομείο Χανίων, έχοντας μια σπουδαία σταδιοδρομία στον χώρο του και ξεχωρίζοντας στην τοπική κοινωνία (και όχι μόνον) για το ήθος του.
Οι κόρες του, Μάρω και Λίλα Καλογερή, επικοινώνησαν με την Emma Ebrahim, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που εντόπισε τον άνθρωπο που έσωσε τότε τον παππού της. Η ίδια, θα προσπαθήσει να έρθει στα Χανιά μέχρι τον Σεπτέμβριο για να συναντήσει από κοντά τον κ. Καλογερή, ο οποίος κοντά στα 90 του χρόνια σήμερα, συνεχίζει να κάνει περήφανη την οικογένειά του.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.