Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023

Ο άνθρωπος πίσω από τη φωτογραφία

Τη συγκινητική προσπάθεια της Emma Ebrahim να εντωπίσει στα Χανιά τους ανθρώπους που έσωσαν τον παππού της (Νεοζηλανδό στρατιώτη) στη Μάχη της Κρήτης, προβάλαμε χθες δημοσιεύοντας τη σχετική φωτογραφία. Τελικά η ιστορία είχε ευτυχές τέλος, καθώς εντοπίστηκαν οι άνθρωποι αυτοί.
Στη φωτογραφία απεικονίζονται τρία αδέρφια. Ο Νίκος, η Ειρήνη και ο Τάσος Καλογερής. Απ’ αυτούς, στη ζωή σήμερα είναι μονάχα ο Νίκος (φωτ.).
Πρόκειται για τον καθηγητή Ιατρικής Νίκο Καλογερή, τον άνθρωπο που δημιούργησε την Oυρολογική Kλινική στο παλιό νοσοκομείο Χανίων, έχοντας μια σπουδαία σταδιοδρομία στον χώρο του και ξεχωρίζοντας στην τοπική κοινωνία (και όχι μόνον) για το ήθος του.
Οι κόρες του, Μάρω και Λίλα Καλογερή, επικοινώνησαν με την Emma Ebrahim, η οποία εξέφρασε τη χαρά της που εντόπισε τον άνθρωπο που έσωσε τότε τον παππού της. Η ίδια, θα προσπαθήσει να έρθει στα Χανιά μέχρι τον Σεπτέμβριο για να συναντήσει από κοντά τον κ. Καλογερή, ο οποίος κοντά στα 90 του χρόνια σήμερα, συνεχίζει να κάνει περήφανη την οικογένειά του.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ειδήσεις

Χρήσιμα