Μουσείο Τυπογραφείας

Νές γύρος αντιπαράθεσης για το “Μαρκοπούλου”

Νέος γύρος αντιπαράθεσης φαίνεται να ανοίγει για το ζήτημα του στρατοπέδου “Μαρκοπούλου” μετά και τις πρόσφατες επαφές του δημάρχουν Χανίων στην Αθήνα. Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξελίξεις, ενώ ο Δημοτικός Σύμβουλος Γιώργος Σχοινοπλοκάκης ασκεί δριμεία κριτική στον υπουργό, υπενθυμίζοντας διαλόγους του παρελθόντος.

«Με μεθοδικές κινήσεις ουσίας και καλή επαφή και συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση στα Χανιά, είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να βλέπουμε να ξεμπλοκάρει και το χρονίζον θέμα της αξιοποίησης προς όφελος της τοπικής κοινωνίας του Στρατοπέδου Μαρκοπούλου μέσω της παραχώρησής του στον Δήμο Χανίων για συγκεκριμένες χρήσεις δημοσίου ενδιαφέροντος», σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο Παύλος Πολάκης. Ο ίδιος προσθέτει ότι «ως Κυβέρνηση έχουμε μεριμνήσει για κάθε τι που θα μπορούσε να “κολλήσει” τις θετικές εξελίξεις στο θέμα και κυρίως για την χρηματοδότηση ( 1 εκ. € από το ΠΔΕ) της μετεγκατάστασης του στρατοπέδου και των σημερινών του λειτουργιών. Η δραστηριότητα αυτή άλλωστε, είναι και η ασπίδα εξαίρεσης του χώρου από τις διαδικασίες του Υπερταμείου, αφού τα ενεργά στρατόπεδα εξαιρούνται από την ένταξη». Ο Χανιώτης υπουργός διαμηνύει πως «με αυτή την επιτυχημένη συνταγή θα πάμε παρακάτω, λύνοντας “κόμπους δεκαετιών” για ζωτικά θέματα που απασχολούν τους πολίτες, αντιμετωπίζοντας όλες τις παλιές παθογένειες του ελληνικού συστήματος Δημόσιας Διοίκησης, καθώς και μικρές και μεγάλες πολιτικές και οικονομικές ιδιοτέλειες που δημιουργούσαν φραγμούς και βάλτωμα».

ΑΙΧΜΕΣ ΣΧΟΙΝΟΠΛΟΚΑΚΗ

Ως επιβεβαίωση των αμφιβολιών που είχε εκφράσει τον περασμένο Ιανουάριου για την παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου, ερμηνέυει τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών ο Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων Γιώργος Σχοινοπλοκάκης. Σε επιστολή του προς τα “Χ.ν.” (βλ. Αναλυτικά εδώ), ο κ. Σχοινοπλοκάκης επισημαίνει – μεταξύ άλλων – ότι η άποψή του πως το στρατόπεδο παραμένει ενεργό, την οποία διέψευδε τότε ο Παύλος Πολάκης, επιβεβαιώθηκε από το ανακοινωθέν του Δήμου Χανίων την περασμένη Δευτέρα. «Τα στελέχη του Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ επιβεβαίωσαν στο Δήμαρχο Χανίων ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται και είναι ενεργό και ως τέτοιο δεν δύναται να παραχωρηθεί στο λεγόμενο “Υπερταμείο”. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) έχει πραγματοποιήσει τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μην ενταχθεί στη σχετική λίστα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.)», σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σχοινοπλοκάκης και τονίζει: «Θεωρώ λοιπόν ότι δικαιώνομαι απόλυτα, τόσο για την τοποθέτησή μου κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όσο και της πλήρους «αποδόμησης» των λεγομένων και των χαρακτηρισμών του Βουλευτή Χανίων και Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη  από τον οποίο περιμένω μια συγνώμη για τον χαρακτηρισμό μου ως “ΨΕΥΤΗ”. Προχώρησα σε αυτή την ανακοίνωση διότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι Χανιώτες πολίτες ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται , και πως , το μέλλον αυτού του τόπου».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.