Μουσείο Τυπογραφείας

Για το στρατόπεδο “Μαρκοπούλου”

Κύριε διευθυντά τον περασμένο Ιανουάριο και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 29 του μήνα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων το θέμα της παραχώρησης στην τοπική κοινωνία της έκτασης που καταλαμβάνει το στρατόπεδο Μαρκοπούλου. Κατά τη συζήτηση αυτή εξέφρασα τις αμφιβολίες μου για το ότι η συγκεκριμένη παραχώρηση δεν “πατούσε” στη σωστή βάση και ιδίως διότι το στρατόπεδο ήταν αδύνατο να παραχωρηθεί στον Δήμο (παραχώρηση και όχι ενοικίαση όπως στη συνέχεια έφερε ο δήμαρχος Χανίων) μιας και παρέμενε ενεργό στρατιωτικά σύμφωνα και με τις προθέσεις του Υπ.Εθ.Α Κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου ανάρτησα την τοποθέτησή μου περί του θέματος σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και σχετικά σύντομα υπήρξε απάντηση από τον υφυπουργό Υγείας και βουλευτή Χανίων κ. Πολάκη Παύλο και σας παραθέτω τον πλήρη διάλογο που υπήρξε όπως τον κατέγραψε και συγκεκριμένο ειδησεογραφικό site των Χανίων:
Η ανάρτησή μου είχε ως εξής: «Δέσμευση του πρωθυπουργού πριν κάμποσους μήνες για παραχώρηση του στρατοπέδου Μαρκοπούλου στη Χανιώτικη κοινωνία. Αυτή τη στιγμή στο Δημοτικό Συμβούλιο αναδεικνύεται ότι το ψέμα του πρωθυπουργού συνεχίζεται χωρίς καμία φειδώ».
Αμεση ήταν η αντίδραση του αναπληρωτή Υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη… «Ψεύτης είσαι εσύ Γιώργο με αυτά που λες. Το στρατόπεδο θα παραχωρηθεί. Οπως και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις (π.χ στρατόπεδο Παύλου Μελά στη Θεσσαλονίκη) πρέπει να υπάρξει ένα μικρό αντάλλαγμα προς τον στρατό καθώς αυτή η περιουσία ανήκει και στα ασφαλιστικά ταμεία των στρατιωτικών. ΜΗΝ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΝΕΤΕ την αλήθεια για αντιπολιτευτικούς και μόνο λόγους».
Για να συνεχιστεί ο διάλογος:
Γ.Σχοινοπλοκάκης: «Παύλο μη ξεχνάς ότι το στρατόπεδο Π. Μελάς ήταν ΑΝΕΝΕΡΓΌ… εν αντιθέσει με το δικό μας το οποίο ενεργοποιείται ως κέντρο νεοσυλλέκτων… Τυχαίο;;;»
Π.Πολάκης: ΚΑΜΙΑ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ
Χθες ο Δήμαρχος Χανίων συναντήθηκε στο Υπ. Εθ. Α με στελέχη του Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ και συζήτησαν για μία ακόμη φορά τα περί παραχωρήσεως του στρατοπέδου στη τοπική κοινωνία και κυρίως μια και το συγκεκριμένο ακίνητο ευρίσκεται ανάμεσα στα παραχωρούμενα προς “αξιοποίηση” από το Υπερταμείο. Η κατάληξη αυτής της συνάντησης απέφερε την παρακάτω δήλωση των στελεχών του Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ: Εν κατακλείδι, τα στελέχη του Υπ.Α.Α.Π.Ε.Δ επιβεβαίωσαν στο Δήμαρχο Χανίων ότι το στρατόπεδο Μαρκοπούλου θεωρείται και είναι ενεργό και ως τέτοιο δεν δύναται να παραχωρηθεί στο λεγόμενο “Υπερταμείο”. Το Ταμείο Εθνικής Αμυνας (Τ.ΕΘ.Α.) έχει πραγματοποιήσει τη σχετική αλληλογραφία με το Υπουργείο Οικονομικών ώστε το Στρατόπεδο Μαρκοπούλου να μην ενταχθεί στη σχετική λίστα της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.)». Θεωρώ λοιπόν ότι δικαιώνομαι απόλυτα, τόσο για την τοποθέτησή μου κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όσο και της πλήρους “αποδόμησης” των λεγομένων και των χαρακτηρισμών του βουλευτή Χανίων και αναπληρωτή υπουργού Υγείας κ. Παύλου Πολάκη από τον οποίο περιμένω μια συγνώμη για τον χαρακτηρισμό μου ως “ΨΕΥΤΗ”… Προχώρησα σε αυτή την ανακοίνωση διότι θα πρέπει να γνωρίζουν οι Χανιώτες πολίτες ποιοι είναι αυτοί που διαχειρίζονται, και πώς, το μέλλον αυτού του τόπου.

Σχοινοπλοκάκης Γιώργος
Δημοτικός Σύμβουλος Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.