Μουσείο Τυπογραφείας

Μηχανική υποστήριξη

Μηχανική υποστήριξη. Ενα κλικ και μετά η σιωπή. Κατεβάζουν τον διακόπτη και σταματά αυτόματα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ανάσα δεν ακούγεται. Υστερα πάνε σε άλλες γειτονιές, οι σύγχρονοι μακελάρηδες. Σε άλλες παροχές που τις διακόπτουν, χωρίς να βλέπουν η άλλη άκρη των καλωδίων πού πάει.
Σήμερα ο θάνατος δεν είναι αιμοσταγής. Δεν βλέπεις αίμα, μόνο ληγμένα βλέπεις. Ληγμένοι λογαριασμοί, δάνεια, τρόφιμα και φάρμακα. Και τυχαίους θανάτους. Πίσω απ’ τα κουτιά καταμέτρησης του ηλεκτρισμού, πίσω απ’ τους άσπρους τοίχους, πίσω απ’ τους χιλιάδες αριθμούς παροχής και τους λογαριασμούς, δια-σωληνωμένες μαύρες ζωές.
Χιλιάδες βολτ τρέχουν μέσα σε σωλήνες, αριθμοί τρέχουν μέσα σε κοντέρ και λογαριασμοί αυξάνουν το πρωτογενές πλεόνασμα της δυστυχίας των καταναλωτών μέσα από εκατομμύρια ηλεκτρικές συσκευές. Μηχανές υποστήριξης, χειραγώγησης και ψευδαισθήσεων. Μηχανές για τη λειτουργία της καρδιάς, του μυαλού και της συνείδησης.
Ποιος όμως αποφασίζει να σιγήσουν; Ποιος κατεβάζει τον διακόπτη; Ποιος φέρνει το μαύρο στις οθόνες και στα νεκρικά δωμάτια; Πόσο λογαριάζεται μία κιλοβατώρα; Τη ζωή, τη ζωή ποιος θα τη λογαριάσει;  Στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός των αρμοδίων. Στο τέλος, στο τέλος γίνεται η καταμέτρηση.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.