Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου, 2022

Μηχανική υποστήριξη

Μηχανική υποστήριξη. Ενα κλικ και μετά η σιωπή. Κατεβάζουν τον διακόπτη και σταματά αυτόματα η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος. Ανάσα δεν ακούγεται. Υστερα πάνε σε άλλες γειτονιές, οι σύγχρονοι μακελάρηδες. Σε άλλες παροχές που τις διακόπτουν, χωρίς να βλέπουν η άλλη άκρη των καλωδίων πού πάει.
Σήμερα ο θάνατος δεν είναι αιμοσταγής. Δεν βλέπεις αίμα, μόνο ληγμένα βλέπεις. Ληγμένοι λογαριασμοί, δάνεια, τρόφιμα και φάρμακα. Και τυχαίους θανάτους. Πίσω απ’ τα κουτιά καταμέτρησης του ηλεκτρισμού, πίσω απ’ τους άσπρους τοίχους, πίσω απ’ τους χιλιάδες αριθμούς παροχής και τους λογαριασμούς, δια-σωληνωμένες μαύρες ζωές.
Χιλιάδες βολτ τρέχουν μέσα σε σωλήνες, αριθμοί τρέχουν μέσα σε κοντέρ και λογαριασμοί αυξάνουν το πρωτογενές πλεόνασμα της δυστυχίας των καταναλωτών μέσα από εκατομμύρια ηλεκτρικές συσκευές. Μηχανές υποστήριξης, χειραγώγησης και ψευδαισθήσεων. Μηχανές για τη λειτουργία της καρδιάς, του μυαλού και της συνείδησης.
Ποιος όμως αποφασίζει να σιγήσουν; Ποιος κατεβάζει τον διακόπτη; Ποιος φέρνει το μαύρο στις οθόνες και στα νεκρικά δωμάτια; Πόσο λογαριάζεται μία κιλοβατώρα; Τη ζωή, τη ζωή ποιος θα τη λογαριάσει;  Στο τέλος έρχεται ο λογαριασμός των αρμοδίων. Στο τέλος, στο τέλος γίνεται η καταμέτρηση.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα