Μουσείο Τυπογραφείας

Ειρηναίος Γαλανάκης

Κύριε διευθυντά
στις 30 Απριλίου τρέχοντος έτους συμπληρώνονται πέντε (5) έτη από την αποδημία του μακαριστού σεβασμιώτατου μητροπολίτη πρώην Κισσάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου Γαλανάκη.
Το πολυκύμαντο έργο που άφησε ο πνευματικός ιεράρχης της εκκλησίας μας είναι στους πάντες γνωστό ακόμα και πέρα από τα σύνορα της χώρας μας.
Η πορεία της ποιμαντικής, πνευματικής και συγγραφικής ζωής του άφηνε συνεχώς και αδιαλείπτως το θεϊκό αποτύπωμα των λόγων του Χριστού και των Αγίων πατέρων της Ορθοδόξου εκκλησίας μας.
Σε κάθε δημιουργικό έργο του έμενε ανεξίτηλη, στην πράξη, η σφραγίδα της προσωπικότητας του.
Κάθε πνευματική του ενασχόληση ήταν απόσταγμα βαθύτατης σκέψης, εμπειρίας, προβληματισμών, αναγκών της Κοινωνίας των ανθρώπων.
Απειρες οι λέξεις και τα λόγια που ταιριάζουν στον μεγάλο ιεράρχη της Ορθοδοξίας μας που ασφαλώς δεν χωρούν σε μια ελάχιστη αναφορά όπως στην παρούσα επιστολή μας.
Ο αείμνηστος μητροπολίτης είχε τιμηθεί εν ζωή σε διάφορες εκδηλώσεις με αναγνώριση του έργου του. Ακόμα και το Ανώτατο παράσημο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας του είχε απονεμηθεί για το ποιμαντικό έργο του αφού επί αρχιερατείας του είχε αναγνωρισθεί η Ορθόδοξη Μητρόπολη Γερμανίας ως τρίτη επίσημη εκκλησία στη χώρα, συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία Μητροπολιτικού Μεγάρου στη Βόννη και “οικοδόμησης” πολλών ιερών ναών σε μεγάλα αστικά κέντρα της Γερμανίας.
Εμείς εδώ στα Χανιά μας, εκτός από την τιμητική ονοματοδοσία που δόθηκε εν ζωή σε Αυτόν στις κτηριακές εγκαταστάσεις του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών Ελευθέριος Βενιζέλος, οφείλουμε μια ελάχιστη ακόμα τιμητική ονοματοδοσία σε κεντρική οδό ή πλατεία της πόλης των Χανίων.
Εξ όσων γνωρίζουμε υπάρχει ήδη από ετών σχετική (ημιτελής) απόφαση της Τοπικής Κοινότητας Χανίων και ακόμα υπάρχει κατατιθέμενη όμοια πρόταση Χανιώτη Δημοτικού Συμβούλου.
Απευθυνόμαστε στον αξιότιμο κ. δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Χανίων.
Με την επικείμενη συμπλήρωση των πέντε χρόνων μνήμης είναι χρέος και τιμή να υλοποιήσουμε την εκφρασμένη αγάπη μας στον σεβάσμιο αείμνηστο γέροντα και να του προσφέρουμε την τιμητική θέση που πανάξια δικαιούται με μια ονοματοδοσία που οι Χανιώτες και οι επισκέπτες θα βλέπουν, θα ενθυμούνται και θα διδάσκονται από την αειφόρο πορεία του μεγάλου Ιεράρχη.

Τα μέλη της Λογοτεχνικής
Παρέας Χανίων

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.