Μουσείο Τυπογραφείας

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΑΓΙΟ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Η 115 Π.Μ. φορά τα γιορτινά της (φωτ.)

Μικροί και μεγάλοι ξεναγήθηκαν χθες στον χώρο εκθέσεων της 115 Πτέρυγας Μάχης στο Ακρωτήρι στα πλαίσια των εορτασμών για τον προστάτη του όπλου Αρχάγγελο Μιχαήλ.


Τη χθεσινή πρώτη ημέρα την Πτέρυγα Μάχης επισκέφθηκαν παιδιά από παιδικούς σταθμούς, αλλά και οικογένειες και μεμονωμένες ομάδες πολιτών.
Μπαίνοντας στο χώρο που έχει δεσμευτεί για τις εκδηλώσεις η φετινή καινοτομία είναι κάλυψη- απόκρυψη χώρων και εγκαταστάσεων στα πρότυπα πραγματικών συνθηκών, ενώ στη συνέχεια οι επισκέπτες μπορούν να δουν από κοντά ένα F4 που είναι σταθμευμένο σε ανοικτό χώρο.
Μέσα στον κλειστό χώρο υπάρχει πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη δημιουργία της αεροπορικής βάσης τη δεκαετία του ΄50 μέχρι και πρόσφατα, από τις επισκέψεις πολιτών και επισήμων όλα αυτά τα χρόνια, τις συνεργασίες με άλλες αεροπορίες, την εκπαίδευση των ιπτάμενων, του προσωπικού εδάφους και ασφαλείας, την παροχή πρώτων βοηθειών.
Κεντρική θέση καταλαμβάνουν δύο αεροσκάφη F-16 με όλο τον εξοπλισμό τους, αντιαεροπορικά Crotale και Rheinmetall, συστήματα επικοινωνίας, εντοπισμού και διάσωσης στα αεροσκάφη. Τους επισκέπτες ξεναγεί με μεγάλη προθυμία το προσωπικό της 115 Πτέρυγα Μάχης.
Οι επισκέψεις συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη από τις 12 το μεσημέρι ως τις 5 το απόγευμα, ενώ αύριο Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή η αεροπορική βάση θα είναι επισκέψιμη από τις 9 το πρωί ως τις 5 το απόγευμα.
Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου στις 1.30 το μεσημέρι προγραμματίζεται επίδειξη από ένα F-16 Block 52+ της ομάδας Αεροπορικών Επιδείξεων.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.