Μουσείο Τυπογραφείας

Ευθύνες στην Περιφέρεια για τη χωματερή στο Κολυμπάρι

Την Περιφέρεια Κρήτης καθιστά αρμόδια ο Δήμος Πλατανιά για τον χώρο που έχει μετατραπεί σε ανεξέλεγκτη χωματερή στον Σκουτελώνα Κολυμπαρίου. Και αυτό διότι, σύμφωνα με τον Δήμο Πλατανιά, ο χώρος ανήκει στην Περιφέρεια ενώ ο Δήμος παρεμβαίνει επειδή βρίσκεται εντός των ορίων του.
Οπως είπε, απαντώντας σε ερώτηση των “Χ.ν.”, ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης, «ο συγκεκριμένος χώρος που είναι νότια του ΒΟΑΚ είναι και ένας χώρος απαλλοτριωμένος. Στην ουσία είναι στην αρμοδιότητα και στην ευθύνη της περιφέρειας ως απαλλοτριωμένος χώρος».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι ο Δήμος έχει παρέμβει δύο φορές.
«Τη μία φορά είχε κάνει καθολικό καθαρισμό. Δυστυχώς είχαμε επανάληψη του φαινομένου. Και πάρα πολλές φορές τα υλικά που έχουν να κάνουν με κλαδιά κ.λ.π., τα παίρνουμε για να τα πάμε σε ένα χώρο αδειοδοτημένο στην περιοχή του Πατελαρίου. Εκεί ζητάμε οι δημότες να μεταφέρουν υλικά πλην από μπάζα για τα οποία υπάρχουν άλλοι αδειοδοτημένοι χώροι».
Πάντως, ο κ. Μαλανδράκης ανέφερε ότι ο Δήμος θα παρέμβει ξανά στον βαθμό που μπορεί για την καθαριότητα του χώρου για να προσθέσει: «Αλλά από εκεί και πέρα πρέπει και η Περιφέρεια να συνδράμει εφόσον ο χώρος είναι δικός της, είτε να περιφραχτεί ο χώρος είτε να βρεθεί μια άλλη λύση».
Στον χώρο έχει τοποθετηθεί ταμπέλα του Δήμου Πλατανιά που αναφέρει ότι απαγορεύεται η ρίψη απορριμμάτων και μπαζών.
«Την ταμπέλα τη βάλαμε εμείς προκειμένου να αποτρέψουμε τη ρίψη απορριμμάτων. Ο χώρος ανήκει στην Περιφέρεια λόγω της απαλλοτρίωσης. Από εκεί και πέρα εμείς παρεμβαίνουμε επειδή ο χώρος είναι στα όρια του Δήμου μας», ανέφερε ο Δήμαρχος.
Οπως ήδη έχουν δημοσιεύσει τα “Χ.ν.”, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων έφτασε, μέσω μηνυτήριας αναφοράς κατοίκου, το θέμα της ανεξέλεγκτης χωματερής στο Κολυμπάρι και, ειδικότερα, στον οικισμό του Σκουτελώνα, στην οποία είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά στις 23 Αυγούστου 2019.
Η φωτιά εκείνη έσβησε από την Πυροσβεστική πριν προλάβει να επεκταθεί αλλά οι κίνδυνοι για την ευρύτερη περιοχή από τυχόν νέα πυρκαγιά παραμένουν, καθώς έχει αρχίσει να μαζεύεται ξανά όγκος σκουπιδιών.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.