Μουσείο Τυπογραφείας

Εθελοντική αιμοδοσία στο δήμο Χανίων “Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας”

Αυξάνονται οι νέοι εθελοντές αιμοδότες στο Νομό Χανίων δείχνοντας έμπρακτα την ευαισθητοποίηση τους για την εθελοντική αιμοδοσία ως μια πράξη ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μάλιστα τα Χανιά έχουν αυτάρκεια όσον αφορά τις ανάγκες σε αίμα όποτε χρειαστεί, όπως επισημάνθηκε κατά την διάρκεια της εθελοντικής αιμοδοσίας που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον Εθελοντικό Σύλλογο “Άγιος Ιωάννης”, την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.

“Σώζουμε ζωές είναι στο αίμα μας!” ήταν το μήνυμα της εθελοντικής αιμοδοσίας που ξεκίνησε από το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι τις 2 το μεσημέρι.
Όπως ανέφερε στα ”Χ.Ν.” ο αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” Γιάννης Δερμιτζάκης, από το 2007 που ο Σύλλογος δραστηριοποιείται πιο ενεργά στο Ν. Χανίων παρατηρείται αυξημένο ενδιαφέρον και ευαισθητοποίηση από τους Χανιώτες όσον αφορά την εθελοντική αιμοδοσία. «Το πιο ευχάριστο είναι ότι συνεχώς έρχονται κοντά μας νέα παιδιά- εθελοντές αιμοδότες που αυτό σημαίνει ότι θα αιμοδοτούν για χρόνια. Σκοπός μας είναι να έχουμε συνειδητοποιημένους εθελοντές αιμοδότες. Οι ανάγκες είναι πολλές σε όλη την Ελλάδα όμως στα Χανιά είμαστε σε καλό επίπεδο, είμαστε αυτάρκεις, δηλαδή καλύπτουμε τις ανάγκες μας ( σε αίμα)».
Μάλιστα μέχρι σήμερα, από την αρχή του έτους, μέσα από τις συνεχείς δράσεις του Εθελοντικού Συλλόγου έχουν συγκεντρωθεί περίπου 500 φιάλες αίματος.
Ο αντιπρόεδρος του Εθελοντικού Συλλόγου “Άγιος Ιωάννης” τόνισε την σημασία της εκπαίδευσης γι΄ αυτό και ο Σύλλογος διοργανώνει δράσεις ενημέρωσης στα σχολεία από κοινού με την Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Η επόμενη εθελοντική αιμοδοσία στα Χανιά θα πραγματοποιηθεί στις 18 Νοεμβρίου σε συνεργασία με την Εφορία Χανίων-Ρεθύμνης και το Οικονομικό Επιμελητήριο- τμήμα Δυτικής Κρήτης, στο ισόγειο της Εφορίας Χανίων.
Θα ακολουθήσει εθελοντική αιμοδοσία στις 5 Δεκεμβρίου στο Ηράκλειο.
Για περισσότερες πληροφορίες στα γραφεία του Εθελοντικού Συλλόγου στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείο και Δραγούμη, ή στα τηλέφωνα 69 74 937983 και 69 74 841085
Το παρών στην εθελοντική αιμοδοσία έδωσε και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας ο οποίος τόνισε την σημασία της συμμετοχής και της προσφοράς ώστε « όταν συνάνθρωποι μας έχουν ανάγκη να τους προσφέρεται αυτό το πολύτιμο αγαθό». Ο ίδιος εξήρε την προσφορά του Εθελοντικού Συλλόγου Αγ. Ιωάννης και την πρωτοβουλία των εργαζομένων του Δήμου Χανίων να ενισχύσουν με την συμμετοχή τους αυτή την προσπάθεια.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.