Μουσείο Τυπογραφείας

Δανειολήπτρια με χρέη 45.534,65 ευρώ έσωσε προσωρινά το σπίτι της

Ανάσα σε δανειολήπτρια με χρέη 45.534,65 ευρώ, έδωσε με απόφαση του το Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της  ΄Ενωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης, την οποία υπογράφει η Πρόεδρος Ιωάννα Μελάκη, πρόκειται για συνταξιούχο δανειολήπτρια (Ο.Γ.Α), 67 ετών, πρώην αγρότισσα της Λαϊκής Αγοράς, κάτοικο κοινότητας Αμπελούζου του Δήμου Ηρακλείου, παντρεμένη, μητέρα τεσσάρων ανηλίκων παιδιών, το ένα εκ των οποίων είναι ενήλικο, άγαμο, εργάζεται περιστασιακά ως σερβιτόρος.

Πρόκειται για δανειολήπτρια με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε τρεις πιστωτικούς φορείς που ανέρχονται στα 45.534,65 ευρώ.

Το μηνιαίο εισόδημα της δανειολήπτριας, προέρχεται από την καταβαλλόμενη μηνιαία σύνταξη γήρατος του Ο.Γ.Α. Επίσης, ο σύζυγος της δανειολήπτριας είναι και εκείνος συνταξιούχος, με μηνιαία σύνταξη, ποσού 311,00 ευρώ.

Το μηνιαίο κόστος διαβίωσης της οικογένειας, που η ίδια δηλώνει στην αίτηση της, ανέρχεται στο ποσό των 410 ευρώ
Περιουσιακά στοιχεία που η καταναλώτρια διαθέτει:
α)κατοικία επιφανείας 85 τ.μ ,συγκυριότητας κατά 50% μετά του σύζυγου της
β)οικόπεδο επιφανείας 480 τ.μ
γ)αγροτεμάχια με 70 ρίζες ελιές.
δ)Αγρότοπο βοσκότοπο χέρσο και άγονο
ε)Ι.Χ κυριότητας δικής της  και Ι.Χ επιβατικό όχημα -κλούβα

Το Ειρηνοδικείο Μοιρών Ηρακλείου Κρήτης,
α) αφού έλαβε υπόψιν τα εισοδήματα της καταναλώτριας, και σταθμίζοντας τις βιοτικές ανάγκες και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης:

  • Δέχεται το αίτημα χορήγησης προσωρινής διαταγής
  • Διατάσσει την αναστολή των καταδιωκτικών μέτρων, κατά της αιτούσης και κατά της κινητής και ακίνητης περιουσίας της και τη διατήρηση αμετάβλητης της πραγματικής και νομικής κατάστασης της κινητής και ακίνητης περιουσίας της μέχρι την έκδοση οριστικής αποφάσεως επί της αίτησης.
  • Απαγορεύει στην Πιστώτρια Τράπεζα  να παρακρατεί από τη σύνταξη της αιτούσας οποιοδήποτε ποσό. Μέχρι σήμερα από την εν λόγω Τράπεζα της γινόταν παρακράτηση από την σύνταξή της, ποσό ύψους 185,00 ευρώ μηνιαίως.
  • Ορίζει την καταβολή μηνιαίων δόσεων, για διάστημα 4 ετών, (48 μηνών) συνολικού ποσού (140) ευρώ μηνιαίως κατανεμόμενο μεταξύ τους αναλόγως της απαιτήσεως της κάθε τράπεζας. Μετά το πέρας των 48 μηνών, και μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης, την καταβολή των 140 ευρώ.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.