Μουσείο Τυπογραφείας

Αποχώρησαν από το μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες

Για να περισώσουν τα αιγοπρόβατά τους και τις περιουσίες τους από τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν τις τελευταίες ημέρες και μετά από την άκαρπη συνάντηση τους με κλιμάκιο συναρμόδιων υπουργών της κυβέρνησης, αποφασίστηκε η μετά από 20 μέρες παραμονής των αγροτών σε όλα τα μπλόκα όπως και στο μπλόκο της νέας εθνικής οδού Χανίων – Ρεθύμνου, στη διασταύρωση για Μεγάλα Χωράφια, να εγκαταλείψουν το μπλόκο το μεσημέρι του Σαββάτου και να συνεχίσουν τον αγώνα τους με άλλες μορφές κινητοποιήσεων.

Μιλώντας στα «Χανιώτικα νέα» ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Χανίων Μανούσος Σταυριανουδάκης υπογράμμισε: «Μετά από 20 μέρες κινητοποιήσεων, η μικρομεσαία αγροτιά αποφάσισε Πανελλαδικά σήμερα να εγκαταλείψουμε τα μπλόκα. Η συνάντηση με τον υπουργό ήταν πέρα για πέρα άκυρη, δεν έδωσε απολύτως τίποτα. Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει την μικρομεσαία αγροτιά και δυστυχώς εάν όλος ο Ελληνικός λαός δεν αποφασίσει να οργανωθούμε όλοι μαζί για να αποφύγουμε την καταστροφή, εμείς πάντως δεν το βάνουμε κάτω και θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας». Ο ίδιος συνεχίζοντας επεσήμανε ότι « ως Ενωτική Ομοσπονδία στις επόμενες μέρες θα πάμε στην Περιφέρεια Κρήτης για αποκατάσταση των αγροτικών δρόμων από τις ζημιές που έχουν γίνει στους συναδέλφους αγρότες για να αποζημιωθούν οπωσδήποτε. Φτάνει πια η απληρωσιά που γίνεται από τον ΕΛΓΑ», για να κλείσει με ευχαριστίες σε όσους ήρθαν και τους συμπαραστάθηκαν καθώς και στην αστυνομική δύναμη που όλες αυτές τις ημέρες ήταν κοντά τους.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.