Μουσείο Τυπογραφείας

Απάντηση σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά
σε απάντηση του δημοσιεύματός σας της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 με τίτλο “Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Βουλγαρίδη” και προηγουμένων δημοσιευμάτων σας που αφορούν την κριτική που ασκεί η ΕΓΕΣΥ Ν. Χανίων στο νέο Οργανισμό του Γ.Ν. Χανίων, επιτρέψτε μας να σας επισημάνουμε τα εξής:

-1. Υστερα από έρευνα που διεξήχθη από τους αρμόδιους υπαλλήλους της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής του Γ.Ν. Χανίων στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του Γραφείου Διοικητή (gd@chaniahospital.gr), προκύπτει ότι στις 14-03-2019 και ώρα 12.13 απεστάλη μαζικό e-mail με αποδέκτες τα τοπικά αλλά και τα παγκρήτια Μέσα Ενημέρωσης και δημοσιογράφους, ως απάντηση στην γραπτή ανακοίνωση της ΕΓΕΣΥ.
Το e-mail αυτό -όπως προέκυψε- παρελήφθη από τους δημοσιογράφους της εφημερίδας σας: Ελένη Φουντουλάκη (efoudoulaki@yahoo.gr), Γιώργο Κώνστα (konstasgeorge@gmail.com), Γιάννη Λυβιάκη (lyviakis@gmail.com). Αν και είχαν συμπεριληφθεί στους παραλήπτες, το ανωτέρω mail δεν παρελήφθη (προφανώς εξαιτίας τεχνικών λόγων) από τις κάτωθι διευθύνσεις: info@haniotika-nea.gr (Χανιώτικα Νέα) και dmaridakis@yahoo.gr (Δημήτρης Μαριδάκης).
Από τα ανωτέρω και με δεδομένο ότι η απάντηση του Γ.Ν. Χανίων φιλοξενήθηκε στις 14 και 15 Μαρτίου στα τοπικά sites αλλά ήταν ενήμεροι και τρεις δημοσιογράφοι σας, θεωρούμε ότι δεν ήταν τυχαία η επιλογή σας να φιλοξενήσετε σε διάστημα τριών ημερών σε δύο φύλλα της εφημερίδας σας τις καταγγελίες της ΕΓΕΣΥ για τον νέο Οργανισμό (στις 14 και 16 Μαρτίου) χωρίς να έχετε την απάντηση της Διοίκησης του Νοσοκομείου.
Ας μην μας διαφεύγει ότι εκτός από τα e-mail η σύγχρονη τεχνολογία μας δίνει και τη δυνατότητα της… τηλεφωνικής επικοινωνίας. Εμάς τα τηλέφωνα μας σταθερά και κινητά είναι στη διάθεση σας όλο το 24ωρο, όπως μπορούν να σας διαβεβαιώσουν και οι συντάκτες σας που επικοινωνούν μαζί μας για πληροφορίες για την εξέλιξη της υγείας τραυματιών σε τροχαία, σε εγκληματικές ενέργειες κ.λπ.
Αν λοιπόν θέλατε να υπηρετήσετε με δεοντολογία το δημοσιογραφικό σας λειτούργημα, οφείλατε να είχατε στα δύο (μέρα παρά μέρα) ολοσέλιδα δημοσιεύματα της εφημερίδας σας και τις απόψεις της Διοίκησης του νοσοκομείου στην σκληρή κριτική της ΕΓΕΣΥ περί “…Οργανισμού που γράφτηκε στο πόδι” και περί “…κινδύνου διάλυσης του Νοσοκομείου Χανίων”.

-2. Στο δημοσίευμα σας της Τρίτης 19 Μαρτίου 2019 επισημαίνετε αυτολεξεί για το πρόσωπο μου ότι: «Αυτός ο σοβαρός άνθρωπος, ο σοβαρός επιστήμονας, έγινε υπηρέτης της “καρέκλας” που του έδωσαν και βάλθηκε, όπως και ορισμένοι ομογάλακτοί του, να συκοφαντεί τα Χ.ν.».
Τα Χανιά είναι μια μικρή κοινωνία όπου όλοι γνωριζόμαστε πολύ καλά, και κρινόμαστε για την πορεία μας. Οσοι μάλιστα από εμάς κατέχουμε δημόσια αξιώματα λογοδοτούμε καθημερινά στην κοινωνία και τελικά κρινόμαστε για το έργο μας.
Ως απάντηση λοιπόν για το αν ο Μηνάς Βουλγαρίδης είναι «υπηρέτης της καρέκλας» σας παραθέτω ένα απόσπασμα από τη συνέντευξη που παραχώρησα, απαντώντας στην ΕΓΕΣΥ και το οποίο υπάρχει αυτολεξεί καταγεγραμμένο και από τη δημοσιογράφο σας Ελένη Φουντουλάκη:
«…Δεν είμαι Διοικητής καριέρας που ενδιαφέρεται να οικοδομήσει το προσωπικό του προφίλ. Είμαι ένας γιατρός ΕΣΥ που πιστεύει στη Δημόσια Υγεία, αποσπασμένος σε αυτή την υπεύθυνη θέση. Αυτό το επεδίωξα επειδή πιστεύω πως μπορώ να συνεχίσω να υπηρετώ τη Δημόσια Υγεία και αφού το Υπουργείο Υγείας επανειλημμένα διακηρύττει τη «μεροληψία» του, υπέρ του Δημόσιου Συστήματος Υγείας. Όταν το Υπουργείο κρίνει πως δεν μπορώ να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου ή όταν εγώ διαπιστώσω πως αλλάζει πολιτική, αμέσως και ευχαρίστως θα επιστρέψω στη φυσική μου θέση, αυτή του δημόσιου γιατρού.»

Ο διοικητής του Γενικού
Νοσοκομείου Χανίων “Ο Αγιος Γεώργιος”
Μηνάς Βουλγαρίδης

Σ.Σ.
Η συγγνώμη προϋποθέτει φιλότιμο
Καταρχάς χαιρόμαστε που ο διοικητής του νοσοκομείου κατάφερε να επικοινωνήσει αυτή τη φορά σωστά μαζί μας.
Στις 530 λέξεις που χρησιμοποίησε βέβαια ο κ. Βουλγαρίδης στην απάντησή του δεν χώρεσε η “συγγνώμη”. Μια συγγνώμη για τις συκοφαντικές αναφορές του σε βάρος της εφημερίδας μας, την οποία επιχείρησε να εμπλέξει σε “συνωμοσίες” (και ποιος ξέρει τι άλλο είχε στο μυαλό του), όταν παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου για να πει πως τα “Χανιώτικα νέα” έλαβαν και δεν δημοσίευσαν την ανακοίνωση – απάντησή του στις καταγγελίες γιατρών.
Πρόσβαση σε προσωπικά email εργαζομένων μας δεν έχουμε. Ούτε είναι υποχρεωμένοι να σας κάνουν τους βαστάζους και να ελέγχουν μεταξύ των εκατοντάδων μηνυμάτων που λαμβάνουν καθημερινά σε προσωπικούς τους λογαριασμούς, αν η δική σας υπηρεσία κάνει ή όχι σωστά τη δουλειά της. Δεν θα μετακινήσετε τις δικές σας αδυναμίες σε άλλους. Τα στοιχεία επικοινωνίας της εφημερίδας είναι γνωστά. Εκεί απευθύνεστε χρόνια τώρα, δεν έχει αλλάξει κάτι από μέρους μας.
Είχατε -λέτε- τεχνικό πρόβλημα. Δεν σας πέρασε αυτό καν σαν σκέψη, να το διερευνήσετε πριν μας συκοφαντήσατε. Αλλά όπως αποδεικνύετε αυτός ήταν ο… καημός σας. Να κατηγορήσετε τα “Χανιώτικα νέα”. Και τώρα που εκτεθήκατε ανεπανόρθωτα, όχι μόνο δεν έχετε καν το θάρρος να ζητήσετε μια συγγνώμη αλλά παραδίδετε μαθήματα… δεοντολογίας. Δυστυχώς η συγγνώμη προϋποθέτει φιλότιμο. Το οποίο κατά πως φαίνεται χάνεται όταν έρχεται σε επαφή με… διοικητικές καρέκλες.
Σε ένα πράγμα έχετε απόλυτο δίκιο: Οτι τα Χανιά είναι μικρά και όλοι κρινόμαστε από την πορεία μας. Να μην ξεχνάτε μόνο, πως «τα στερνά τιμούν τα πρώτα».

Π.ΠΕΡ.

1 σχολιο

  • [Γασπαράκης Γιώργος] ~ ~ ~ Απάντηση

    Τα Χανιά είναι όντως πολύ μικρά. Ο Μηνάς δεν χρειάζεται να αποδείξει ούτε το ήθος, ούτε την συνεισφορά του εδώ και σαράντα χρόνια. Αν κάποιος οφείλει συγγνώμη είναι η εφημερίδα σας.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.