Μουσείο Τυπογραφείας

Οφειλόμενη απάντηση στον κ. Βουλγαρίδη

Τον κ. Βουλγαρίδη τον είχαμε και τον έχουμε ακόμη ως ένα σοβαρό άνθρωπο και επιστήμονα με σπουδαία κοινωνική προσφορά.
Ως διοικητής όμως του Νοσοκομείου Χανίων -διορίστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ- δεν μας τα λέει ουδόλως καλά.
Αρχές Ιανουαρίου, σ’ ένα δημοσίευμα των “Χ.Ν.” έγινε λόγος για την εγκατάλειψη του Νοσοκομείου εδώ και μια εικοσαετία. Προβλήματα πολλά. Φυσικά όχι επί ΣΥΡΙΖΑ μόνο. Επί μια εικοσαετία.
Στο ίδιο δημοσίευμα -ολοσέλιδο- δόθηκε η ευκαιρία στον κ. Βουλγαρίδη να επιβεβαιώσει την ύπαρξη των προβλημάτων και να επισημάνει τις προσπάθειες αντιμετώπισής τους.
Δημοσιογραφική δουλειά σωστή δηλαδή από την εφημερίδα. Χωρίς να διαβάσει το σχετικό δημοσίευμα ο υφυπουργός κ. Πολάκης -κατά που συνηθίζει- εξαπέλυσε μύδρους… κατά των “Χ.Ν.”. Kαι ο κ. Βουλγαρίδης εσιώπησε.
Προ ημερών, οι γιατροί του Νοσοκομείου, με ανακοίνωσή τους, κατήγγειλαν τα όσα συμβαίνουν στο Νοσοκομείο. Καταγραφή της ανακοίνωσης, της συνέντευξής Τύπου και μόνο, χωρίς σχόλια, από τα “Χανιώτικα νέα”. Αυτό, επέβαλε η σωστή δημοσιογραφική αντιμετώπιση του θέματος.
Απάντηση υπήρξε από τον κ. Βουλγαρίδη. Απάντηση που ήταν υποχρεωμένα για λόγους αντικειμενικότητας να δημοσιεύσουν τα “Χανιώτικα νέα”.
Αυτή όμως η απάντηση ουδέποτε έφτασε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ή με άλλον τρόπο στα γραφεία της εφημερίδας.
Και βγήκε… ο κ. Βουλγαρίδης να μας καταγγείλει για μεροληψία, για σκόπιμη παραπληροφόρηση, για ηθελημένη μη δημοσίευση της απάντητικής του επιστολής.
Αυτός ο σοβαρός άνθρωπος, ο σοβαρός και καταξιωμένος επιστήμονας, έγινε υπηρέτης της “καρέκλας” που του έδωσαν και βάλθηκε, όπως και ορισμένοι ομογάλακτοί του, να συκοφαντεί τα “Χ.ν.”.
Από δεκαετίες κι άλλοι το επιχείρησαν κ. Βουλγαρίδη, εδώ και μια πεντηκονταετία δηλαδή. Δεν είναι όμως τυχαίο ότι τα “Χ.ν.” επιβίωσαν και επιβιώνουν ενώ καρεκλοθεσίτες, όπως κι εσείς σήμερα, έρχονται και παρέρχονται…
Κρίμα γιατί εκτίμηση προς το πρόσωπό σας υπήρχε και υπάρχει ακόμη.
Αυτά τα ολίγα όμως έπρεπε να επισημανθούν. Ετσι για την… ιστορία.

Τα “Χανιώτικα νέα”

Υ.Γ.
Και για να μην ξεχνά ο κ. Βουλγαρίδης πόσο σωστά λειτουργούν τα “Χ.ν.”, επαναδημοσιεύουμε σχόλιο της εφημερίδας  που δημοσιεύθηκε όταν ανέλαβε τα καθήκοντα διοικητή στο Νοσοκομείο Χανίων.
Στη σελίδα 2 των “Χ.ν.” στις 3 Δεκεμβρίου 2016, έγραφε το σχόλιο στη δεύτερη σελίδα της εφημερίδας:

«Ο Κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση
Χρέη διοικητή στο Νοσοκομείο Χανίων αναλαμβάνει με απόφαση του Υπουργείου Υγείας ο Χανιώτης πνευμονολόγος Μηνάς Βουλγαρίδης. Ανθρωπος με μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία μέσα από προνοιακές δομές αλλά και με τη συμμετοχή του στην τοπική αυτοδιοίκηση. Πολλά χρόνια πριν πρέπει να ανατρέξουμε για να βρούμε γιατρό στο “τιμόνι” του νοσοκομείου.
Πέρασαν βέβαια από τη θέση αυτή άνθρωποι που προσέφεραν χωρίς να έχουν σχέση με την ιατρική, αλλά στην περίπτωση του Μηνά Βουλγαρίδη φαίνεται πως -επιτέλους- τοποθετείται ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Πολλά τα προβλήματα του νοσοκομείου των Χανίων και ελπίδα όλων η νέα διοίκηση να κάνει το καλύτερο δυνατόν για την επίλυσή τους».

Σ’ αυτό το καλύτερο στοχεύει ο κ. Βουλγαρίδης σήμερα;
Οι νοσοκομειακοί γιατροί λένε πως όχι.

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.