Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Παραδίδεται προς χρήση το πάρκο στην οδό Γιαμπουδάκη (φωτ.)

Μέσα στο Δεκέμβριο θα έχει δοθεί προς χρήση το πάρκο στην οδό Γιαμπουδάκη αφού ολοκληρώθηκαν εντός του χρονοδιαγράμματος το μεσημέρι της Δευτέρας οι εργασίες από τον ανάδοχο εργολάβο.

Το πάρκο διαθέτει παιγνίδια για παιδιά μικρών ηλικιών, είναι προσαρμοσμένο στο φυσικό περιβάλλον της περιοχής και βρίσκεται δίπλα στο 4ο και το 8ο Δ.Σ.
Ο προϋπολογισμός κατασκευής του ήταν 220.000 ευρώ και με την έκπτωση που δόθηκε για το διαγωνισμό το έργο κόστισε 100.000 ευρώ
«Το πάρκο θα ανοίξει για τα παιδιά και το κοινό εντός του Δεκεμβρίου. Η προθεσμία ολοκλήρωση του έληξε τη Δευτέρα και ο εργολάβος έχει τελειώσει όλες τις συμβατικές του υποχρεώσεις» δήλωσε στα “Χ.Ν.” ο αρμόδιος αντιδήμαρχος τεχνικών του Δήμου Χανίων κ. Γιώργος Ξανθουδάκης.
Πλέον μένει μόνο η πιστοποίηση από την εταιρεία που εκδίδει τα σχετικά πιστοποιητικά για τη χρήση των παιγνιδιών. «Η εταιρεία μας έχει διαβεβαιώσει ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει προχωρήσει στην έκδοση του πιστοποιητικού που είναι απαραίτητο για να λειτουργούν τέτοιοι χώροι. Επίσης οι υπηρεσίες μας είδαν κάποια θέματα που υπάρχουν με τη μελέτη και θα τα αποκαταστήσουμε με τα δικά μας συνεργεία. Πρόκειται για πολύ μικρές παρεμβάσεις» κατέληξε ο κ. Ξανθουδάκης.
Συνολικά οι εργασίες στο πάρκο έγιναν σε μια έκταση 2.784 τετραγωνικών μέτρων, κατασκευάστηκαν διαδρομές, μπήκαν παγκάκια , τοποθετήθηκαν διάφορα παιγνίδια για τα παιδιά, δημιουργήθηκαν χώροι θεματικής φύτευσης κ.α.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

1 Comment

  1. Και εδώ πρέπει να θυμίσω σχετική διμοσίευση περί πάρκου για ΑμΕΑ. Μήπως πρέπει να γίνουν με σχετικές μελέτες και παρεμβάσεις κάποια διαμόρφωση παιχνιδιών με αυτή την πρόβλεψη αν αυτό είναι δυνατόν;

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα