Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ομάδα γονέων εφήβων

Ομάδα γονέων εφήβων υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων.
Οπως αναφέρεται σε σχετική του ανακοίνωση:
«Είναι γεγονός ότι στην εποχή μας η γνώση ´περισσεύει´. Η πληροφόρηση σε κάθε τομέα είναι προσιτή για τον καθένα και δεν αποτελεί προνόμιο των πτυχιούχων. Παρόλα αυτά στις μέρες μας επικρατεί μεγαλύτερη σύγχυση σε σχέση με τη στάση, τον ρόλο και την επικοινωνία στις ανθρώπινες σχέσεις. Η σχέση γονιού – παιδιού και ειδικότερα με τον έφηβο αποτελεί μεγαλύτερη πρόκληση, εάν φυσικά ο γονιός επιτρέψει στον έφηβο να αυτονομηθεί ως προσωπικότητα και να διαφοροποιηθεί από τον ίδιο. Η προηγούμενη γενιά και η επόμενη συναντιούνται στο σταυροδρόμι της εφηβείας και η επικοινωνία στηρίζεται στην αναγνώριση των μεταβαλλόμενων αναγκών του εφήβου αλλά και στη σταθερότητα στο ρόλο του γονιού. Όλα αυτά τα ερωτήματα μπορούν να αναπτυχθούν στην ομάδα γονέων εφήβων που υλοποιεί το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Νομού Χανίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ. Στην ομάδα θα αναπτύσσεται ο διάλογος και ο προβληματισμός που θα στοχεύει όχι στο να δοθούν έτοιμες λύσεις, αλλά ο κάθε γονιός να βρει τη δική του απάντηση και να συνειδητοποιήσει τις αιτίες που προκαλούν τις ανησυχίες και τους φόβους του, τόσο σε σχέση με την υγιή ανάπτυξη του εφήβου όσο και σε σχέση με τον εαυτό του ως μητέρα ή ως πατέρας.
Η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομάδας είναι ότι μέσα από την αναγνώριση της ατομικότητας και μοναδικότητας τόσο του γονιού όσο και του αναπτυσσόμενου εφήβου μπορεί να δημιουργηθεί μια σχέση ωφέλιμη και χρήσιμη και για τους δύο. Οι θεματικές ενότητες που θα επεξεργαστούμε στην ομάδα αφορούν καθημερινές καταστάσεις της ζωής που προβληματίζουν και απασχολούν τους γονείς και δεν θα ακολουθείται συγκεκριμένο πρόγραμμα. Τέτοια  θέματα μπορεί να έχουν σχέση τόσο με την συμπεριφορά του εφήβου  όσο και με τον εαυτό  τους ως γονείς και θα προσεγγίζονται με βάση τις εμπειρίες των μελών. Το πρόγραμμα των συναντήσεων θα καθορίζεται κάθε φορά από τους προβληματισμούς των μελών της ομάδας.
Η ομάδα  έχει διάρκεια 10 συναντήσεων με ημερομηνία έναρξης την 9 Νοεμβρίου  2011 και θα πραγματοποιείται κάθε Τετάρτη και ώρα 10 έως 11.30 π.μ. στον χώρο του Κέντρου Πρόληψης  στην οδό Βύρωνος 35.
Συντονίστρια  της Ομάδας είναι: η κα Κουράκη Ελένη, ψυχολόγος. Η συμμετοχή στην ομάδα δεν απαιτεί καμία οικονομική επιβάρυνση.
Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες θα δίνονται  στη Γραμματεία του Κέντρου Πρόληψης στα τηλέφωνα 2821028166 και 2821051214 έως την Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2011, τις εργάσιμες ημέρες από 8.30 π.μ. έως 2.30 μ.μ.».

ΚΑΙ ΟΜΑΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Εξάλλου, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτησιογόνων Ουσιών Ν. Χανίων σε συνεργασία με τον Οργανισμό κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ), τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και τον υπεύθυνο Σχολικών Δραστηριοτήτων Πρωτοβάθμιας, διοργανώνει πρόγραμμα  που  απευθύνεται σε δασκάλους οι οποίοι  επιθυμούν να εφαρμόσουν το παιδαγωγικό υλικό «Δεξιότητες για παιδιά δημοτικού» του ΚΕΘΕΑ, σε μαθητές ηλικίας 6 – 12 ετών.
Το πρόγραμμα συντονίζει η κα Επιτροπάκη Μαρία, κοινωνική λειτουργός, εργαζόμενη στο Κέντρο Πρόληψης και πρόκειται να πραγματοποιηθεί στον χώρο του Κέντρου, διεύθυνση: Βύρωνος 35, 1ος όροφος. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στη Γραμματεία από τις 8.30 π.μ. – 2.30 μ.μ. τηλέφωνο 2821028166, 2821051214.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα