Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μήνυμα εθελοντισμού

«Μία καλύτερη κοινωνία απαιτεί περισσότερο εθελοντισμό. Χρέος λοιπόν όλων εμάς, γονέων, εκπαιδευτικών, είναι να εμφυσήσουμε την έννοια του εθελοντισμού στα παιδιά, τα οποία αποτελούν την ελπίδα αυτού του τόπου», υπογράμμισε ο Βασίλης Κωνστανταράκης επιμελητής Β΄ Αιμοδοσίας Νοσοκομείου Χανίων, στην εθελοντική αιμοδοσία που πραγματοποίησαν χθες το πρωί, οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των 9ου, 10ου, 11ου Δημοτικών Σχολείων και του 7ου Γυμνασίου, στην περιοχή της Χαλέπας, σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Χανίων.
Ο κ. Κωνστανταράκης πρόσθεσε ακόμα ότι «η αιμοδοσία η οποία πραγματοποιείται σε έναν χώρο όπως το σχολείο οφελεί διπλά. Εκτός από τις φιάλες αίματος που θα συγκεντρώσουμε, οι μικροί μαθητές, ακούγοντας αλλά και βλέποντας πόσο απλό, αλλά συνάμα πόσο σημαντικό, είναι κάποιος να προσφέρει λίγο από το αίμα του, στον συνάνθρωπο  που το έχει ανάγκη, ευαισθητοποιούνται σε μεγάλο βαθμό. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι, με τον τρόπο αυτό, ´χτίζουμε´ τους αυριανούς αιμοδότες και εθελοντές». H Κατερίνα Χασαπάκη πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 11ου Δημοτικού Σχολείου δήλωσε ότι «μαζί με τους Συλλόγους των τριών υπολοίπων σχολείων της Χαλέπας, των 9ου,  10ου Δημοτικών Σχολείων και 7ου Γυμνασίου, διοργανώσαμε για πρώτη φορά την εθελοντική αυτή αιμοδοσία. Στόχος μας ήταν  να ευαισθητοποιήσουμε όσο πιο πολλούς γονείς, στην αξία της προσφοράς που πρέπει να δείχνουμε όλοι προς τον συνάνθρωπό μας. Παράληλα, έγινε στα παιδιά όλων των τάξεων του σχολείου μας μια μικρή παρουσίαση, για το τι είναι αιμοδοσία και τα πολλαπλά οφέλη αυτής. Τα παιδιά πραγματικά άκουσαν με μεγάλη προσοχή αυτά που τους είπε η κα Δήμητρα Κουτσούμπα, επισκέπτρια Υγείας του Νοσοκομείου Χανίων».
Από την πλευρά της το μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 11ου Δημοτικού Σχολείου αλλά και 7ου Γυμνασίου, Αννα Τζίβη, πρόσθεσε ότι «από τις παρουσιάσεις που έγιναν, υπήρξε ιδιαίτερα μεγάλο ενδιαφέρον των παιδιών για το ζήτημα της εθελοντικής αιμοδοσίας, αλλά και απογοήτευση γιατί δεν είναι σε κατάλληλη ηλικία για να συμμετέχουν και αυτά σε μία τέτοια πράξη προσφοράς προς τον συνάνθρωπο. Τα παιδιά ήταν δεκτικά ως προς την αλληλεγγύη που θα πρέπει να τους διακατέχει, ενώ συνειδητοποίησαν ότι δίνοντας κάποιος αίμα, οφελεί εκτός από τον αιμοδότη και τον δότη που το έχει άμεση ανάγκη».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα