Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στα δικαστήρια για τους μισθούς

Αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μηνύσεις κατά της Διοίκησης της Eνωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Αποκορώνου – Σφακίων είναι οι εργαζόμενοι της Eνωσης, οι οποίοι -όπως αναφέρουν- παραμένουν απλήρωτοι επί μήνες, ενώ ταυτόχρονα δεν τηρούνται τα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.
Χθες οι εργαζόμενοι της ΕΑΣ βρέθηκαν για δεύτερη φορά στην Επιθεώρηση Εργασίας. Ωστόσο, όπως επεσήμαναν εξερχόμενοι από το κτήριο, οι άνθρωποι της Διοίκησης δεν προσήλθαν, με τον νομικό εκπρόσωπό της να ζητά εκ νέου αναβολή.  
«Το μισθολογικό πρόβλημα αφορά όλους τους εργαζόμενους. Και τους 26. Είμαστε απλήρωτοι κατά μέσο όρο 12 μήνες», υπογράμμισε εκ μέρους των εργαζομένων ο κ. Κώστας Κοκολάκης, ενώ συμπλήρωσε ότι το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση πέρασε σε 19 εργαζόμενους κατά πολύ λιγότερα ένσημα (4 – 5) από όσα πραγματικά δικαιούνται.  
«Στην ουσία η Διοίκηση προσπαθεί να πει ότι δεν εργαζόμαστε στην Ενωση. Είμαστε υπάλληλοι με 15, 20 ή και 25 χρόνια δουλειάς και θεωρούν ότι είμαστε τουρίστες», είπε ο κ. Κοκολάκης και συνέχισε λέγοντας: «Είναι η δεύτερη φορά που ερχόμαστε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Είχαν ζητήσει αναβολή και η Επιθεώρηση είχε δώσει μια εβδομάδα. Αυτοί ζητούσαν αναβολή για 2 – 3 μήνες. Σήμερα εμφανίστηκε πάλι η δικηγόρος τους ζητώντας μονομερώς ξανά αναβολή. Η Επιθεώρηση δεν τη δέχθηκε και είπε ότι τη Δευτέρα πρέπει να λήξει αυτή η υπόθεση γιατί θα προχωρήσουν σε μηνύσεις».
Καταλήγοντας ο κ. Κοκολάκης υπογράμμισε: «Είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε μέχρι τέλους για να βρούμε το δίκιο μας. Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Καλούμε τη Διοίκηση εν όψει του καινούριου νομοσχεδίου ´να βάλει νερό στο κρασί της´, να έρθει να συζητήσουμε και να δώσουμε μια λύση».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα