Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

B´ τaξη 13oy Δημ. Σχ. ΧανΙων Μαθαίνω να κυκλοφορώ

Mας τα λένε όλα, όσα έγιναν, διά μέσου των παιδιών, στον σημερινό Παιδότοπο (σε περίληψη βέβαια) σχετικά με το Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής που υλοποίησαν στο πλαίσιο της Ευέλικτης Ζώνης, τη σχολική χρονιά που τέλειωσε, οι δασκάλες των τμημάτων της Β´ τάξης του 13ου Δημ. Σχ. Χανίων, οι γνωστές στους αναγνώστες μας κι από άλλες εργασίες Τριανταφυλλιά Γιαννουλάκη και Αρχοντούλα Λαχανοπούλου. Με την πολύτιμη βοήθεια, όπως έγραψαν σε συνοδευτικό σημείωμα, της υπεύθυνης Αγωγής Υγείας Δώρας Νιαουνάκη και τη βοήθεια της γυμνάστριας Σοφίας Σουλίδου, της εικαστικού Μαρίας – Ελένης Σαβράνη, του μουσικού Νίκου Χότζα και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και Θεατρικής Αγωγής Στράτου Γεωργουλάκη και Αρη Τσαούση, αντίστοιχα. Καμιά αναφορά, ωστόσο, στο δόσιμο της δασκαλικής ψυχής τους και στη διάθεση των ποικίλων ικανοτήτων τους, αλλά και στο ξόδεμα του ελεύθερου χρόνου τους, για την επίτευξη του στόχου που έβαλαν. Δουλειά δική μας να το επισημάνουμε συνοδεύοντας τα συγχαρητήριά μας!
Β.Θ.Κ.

Κύριος σκοπός του προγράμματος ήταν να βοηθήσει τα παιδιά να αποκτήσουν τις κατάλληλες γνώσεις και δεξιότητες
προκειμένου να κυκλοφορούν με ασφάλεια στο δρόμο ως πεζοί, οδηγοί ποδηλάτου, συνεπιβάτες και στο μέλλον ως οδηγοί.
Επίσης, θελήσαμε να μεταφέρουν τις γνώσεις αυτές και σε άλλα πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, ώστε να τους επιστήσουν την προσοχή για την αποφυγή τροχαίων ατυχημάτων.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ
Επισκεφθήκαμε το ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. Χανίων. Εκεί ο κύριος Μανόλης Λεράκης μας έδειξε κάποια παιχνίδια στον υπολογιστή του. Μάθαμε όλοι ότι στην οδήγηση πρέπει να προσέχουμε τα σήματα και τα φανάρια, να σταματάμε στη διάβαση για να περάσουν οι πεζοί και να μην παρκάρουμε στο πεζοδρόμιο.
Προγραμματίσαμε επίσκεψη στο πάρκο που έχει διαμορφωθεί για πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής. Μας ξενάγησε η γυμνάστρια Ίνη Γεόγλου. H επίσκεψη αυτή ενθουσίασε τα παιδιά και ιδίως η χρήση των ποδηλάτων και των αυτοκινήτων.
Κάναμε βόλτα στη γειτονιά του σχολείου και παρατηρήσαμε τις πινακίδες. Παρατηρήσαμε λάθος παρκαρισμένα αυτοκίνητα. Διασχίσαμε τους δρόμους περνώντας από τις διαβάσεις.
Βγήκαμε στο δρόμο και μοιράσαμε φυλλάδια στους διερχόμενους οδηγούς με δικές μας ζωγραφιές και συνθήματα σωστής οδικής συμπεριφοράς. Θελήσαμε μ’ αυτό τον τρόπο να τους επιστήσουμε την προσοχή και να γίνουν καλύτεροι οδηγοί. H επιμέλεια των φυλλαδίων έγινε από την υπεύθυνη Αγωγής Υγείας Δώρα Νιαουνάκη και η εκτύπωσή τους ήταν μια ευγενική χορηγία του ΚΕ.Θ.Ε.Υ.Ο. Χανίων.
Στο τέλος της χρονιάς στη γιορτή του σχολείου παρουσιάσαμε ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο σχετικό με την κυκλοφοριακή αγωγή.

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ B΄ ΤΑΞΗΣ ΤΟΥ 13ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΧΑΝΙΩΝ
Ασμανάι Μπλερόν
Βιολάκης Πέτρος
Βολτυράκης Βασίλης
Βομβολάκης Νίκος
Γιαννουλάκης Βαγγέλης
Γιαννούλης Γιώργος
Δούπη Ίλια
Ελευθεράκη Άρτεμις
Ζερβουδάκη Βάλια
Καζάκος Λευτέρης
Καμισάκης Χρήστος
Καπίρη Χρύσα
Καραμπατάκης Σταύρος
Καφαντάρης Στέφανος
Κορόζης Χρίστος
Κρητικού Ιωάννα
Κυρμπιζάκης Γιάννης
Μανουσάκης Αργύρης
Μητρόπουλος Ηλίας
Μπαδογιάννης Ανδρέας
Μπαδογιάννης Μάριος
Νεραντζάκης Ιάσονας
Νικάκης Γιώργος
Παναγιωτάκης Γιώργος
Παπαδάκης Βαγγέλης
Πετράκη Φρατζέσκα
Πιτροπάκη Εμμέλεια
Σαρρή Σταυρούλα
Σοπιάδης Νικόλας
Σταυριανουδάκη Ελπίδα
Τερλιάμη Ελπίδα
Τζανουδάκη Ελένη
Τσαγράκη Φραντζέσκα
Χατζηδάκη Ευγενία
Χατζίου Παναγιώτης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα