Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Φανάρια σε διασταυρώσεις

Έως το τέλος του 2011 θα τεθούν σε λειτουργία τα φανάρια ρύθμισης της κυκλοφορίας που προβλέπονται σε πέντε διασταυρώσεις κατά μήκος της παλιάς εθνικής οδού.
Η  εργολαβία που είχε ξεκινήσει πριν από την εφαρμογή του «Καλλικράτη» διακόπηκε τον περασμένο Οκτώβριο λόγω της μετάβασης στο νέο διοικητικό μοντέλο και σύμφωνα με τον προϊστάμενο φωτεινής σηματοδότησης του Δήμου Χανίων, Γαβριήλ Μαρινάκη, εντός των ημερών αναμένεται να ξεκινήσει ξανά.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του έργου, τα φανάρια  πρόκειται να τοποθετηθούν σε πέντε διασταυρώσεις από την Παρηγοριά έως την Αγία Μαρίνα. Ειδικότερα προβλέπεται να μπουν φανάρια:
– Στην Παρηγοριά, στη σύνδεση της παλιάς εθνικής οδού με τους κάθετους δρόμους στο ύψος του πρακτορείου Προ-πο.
– Στον Κάτω Γαλατά, στο παλιό «Οζον», στη διασταύρωση του δρόμου προς Δαράτσο και Ανω Γαλατά.
– Στο Καλαμάκι, στη στροφή «Bamboo».
– Στον Σταλό, στη στροφή του εστιατορίου «Μαρίας».
– Στην Aγία Μαρίνα, στο βενζινάδικο, στη σύνδεση του δρόμου που οδηγεί στην Ανω Αγία Μαρίνα.
Να σημειώσουμε ότι οι στύλοι των φαναριών έχουν ήδη τοποθετηθεί εδώ και καιρό, ωστόσο, η υλοποίηση του έργου έχει σταματήσει πριν από μήνες, γεγονός το οποίο έχει προκαλέσει την αγανάκτηση κατοίκων και καταστηματαρχών οι οποίοι επισημαίνουν την επικινδυνότητα του δρόμου και τα πολλά τροχαία ατυχήματα που έχουν σημειωθεί ειδικά τους θερινούς μήνες που η κίνηση αυξάνεται υπερβολικά. 
ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΛΟΓΩ… ´ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ´
Ερωτηθείς ο προϊστάμενος Φωτεινής Σηματοδότησης του Δήμου Χανίων Γαβριήλ Μαρινάκης ανέφερε ότι η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση του έργου προκλήθηκε λόγω της μετάβασης στον «Καλλικράτη».
“Η εργολαβία είχε διακοπεί εξαιτίας της μετάβασης στον ´Καλλικράτη´. Πάρα πολλά έργα σταμάτησαν γι’ αυτό τον λόγο. Επρεπε να γίνουν από την αρχή όλα διότι η εργολαβία έγραφε πάνω ´Δήμος Νέας Κυδωνίας´. Ωστόσο, υπογράψαμε με τον εργολάβο όλα τα συμφωνητικά ως Δήμος Χανίων πια και εντός των ημερών ξεκινάει”, τόνισε ο κ. Μαρινάκης ενώ σχετικά με το χρονοδιάγραμμα του έργου σημείωσε ότι -όπως και στην προηγούμενη σύμβαση που είχε υπογραφεί με τον Δήμο Νέας Κυδωνίας- ο εργολάβος θα πρέπει να παραδώσει το έργο έως το τέλος του 2011.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα