Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ληστεία με λεία 20 χιλιάδες ευρώ

Ρεπορτάζ: ΑΓΓΕΛΙΚΗ ΚΑΛΛΕΡΓΗ

Δεν είναι η πρώτη φορά που ταχυδρομικός υπάλληλος γίνεται στόχος ληστών όχι μόνο στο νομό Ρεθύμνου αλλά και σε ολόκληρη την Κρήτη. Αυτή τη φορά, θύμα ληστείας έπεσε χθες το πρωί λίγο έξω από τον Αφρατέ Αμαρίου ο ταχυδρομικός πράκτορας, που εξυπηρετεί την περιοχή του πρώην δήμου Κουρητών για το πρακτορείο των ΕΛ.ΤΑ. στην Αγία Φωτεινή, τον οποίο οι δύο άγνωστοι ληστές τραυμάτισαν -ευτυχώς ελαφρά- στο κεφάλι και στη συνέχεια του απέσπασαν το σάκο με τα 20 χιλιάδες ευρώ.
Οι δράστες μέχρι αργά χθες το βράδυ παρέμεναν άφαντοι, ενώ φρόντισαν να εξαφανίσουν και τα όποια ίχνη τους από το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για τη ληστεία, το οποίο βρήκαν οι αστυνομικοί δύο ώρες μετά το συμβάν καμένο στα ορεινά της Βισταγής στο Αμάρι.
Εντονα προβληματισμένος εμφανίστηκε ο πρόεδρος των εργαζομένων ΕΛ.ΤΑ. στο Ρέθυμνο, Μανώλης Κατσουλάκης, ο οποίος δεν
έκρυψε πως τα μέτρα ασφαλείας των συναδέλφων του που μεταφέρουν χρήματα, πρέπει να αυξηθούν.

ΕΝΕΔΡΑ
Η ληστεία σημειώθηκε στις 9.10 χθες το πρωί. Ο ταχυδρομικός πράκτορας, κατευθυνόμενος με το αυτοκίνητό του προς τον Φουρφουρά, είδε ξαφνικά μπροστά του ένα γκρι Ι.Χ.Φ. να του κλείνει το δρόμο.
Δύο άντρες, που φορούσαν κουκούλες και κρατούσαν όπλα, πέταξαν μία πέτρα στο αυτοκίνητο του, προκειμένου να τον ακινητοποιήσουν, πράγμα που κατάφεραν. Ελάχιστα δευτερόλεπτα αργότερα, τον έβγαλαν έξω από το αυτοκίνητο και ο ένας από αυτούς, απειλώντας τον, τον χτύπησε με το κοντάκι του πιστολιού στο πρόσωπο. Αμέσως μετά, οι δύο άγνωστοι δράστες, οι οποίοι κατά τις μαρτυρίες μιλούσαν άπταιστα ελληνικά, άρπαξαν μέσα από το αυτοκίνητο τον σάκο με τις 20 χιλιάδες ευρώ, που προορίζονταν για διάφορες πληρωμές στην επαρχία Αμαρίου, το κινητό τηλέφωνο του θύματος, καθώς και τα κλειδιά του αυτοκινήτου.
Επιβιβάστηκαν στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν και τράπηκαν σε φυγή, στρίβοντας προς τη διασταύρωση για τα Πλατάνια.
Ζαλισμένος και σοκαρισμένος ο ταχυδρομικός υπάλληλος ενημέρωσε διερχόμενους οδηγούς γι’ αυτό που του είχε συμβεί, ενώ λίγα λεπτά αργότερα από το σημείο περνούσε και ο δήμαρχος Αμαρίου, Στέφανος Σημαντήρας, ο οποίος μετέφερε το θύμα στο κέντρο υγείας Αγίας Φωτεινής, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.
Αμέσως ενημερώθηκαν και οι αστυνομικές αρχές, δυνάμεις της οποίας έφτασαν στο σημείο και άρχισαν έρευνες για τον εντοπισμό των δραστών.
Γύρω στις 11 το πρωί, σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το σημείο της ληστείας, στα «Βισταγιανά Σώπατα», οι αστυνομικοί εντόπισαν το γκρι Ι.Χ. φορτηγό που είχαν χρησιμοποιήσει οι δράστες. Το αυτοκίνητο ήταν καμένο και, όπως προέκυψε από την έρευνα, είχε κλαπεί τη νύχτα της 28ης προς 29ης Ιουνίου από το χωριό Μονή Μαλεβιζίου. Οι δράστες επιχείρησαν να εξαφανίσουν τα όποια ίχνη είχαν αφήσει στο αυτοκίνητο και από εκεί, άγνωστο με ποιο τρόπο, κατάφεραν να εξαφανιστούν.
Την προανάκριση για την υπόθεση έχει αναλάβει η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα