Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Εκθεση Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κόμικς

Πραγματοποιήθηκαν χθες βράδυ στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου τα εγκαίνια του 10ου  Πανελλήνιου Διαγωνισμού Κόμικς νέων ταλέντων και καλλιτεχνών.
Το Μεγάλο Αρσενάλι φιλοξενεί από χθες τους καλύτερους και τις καλύτερες των νέων ταλέντων και καλλιτεχνών κόμικς που βραβεύτηκαν στο 10ο πανελλήνιο διαγωνισμό που διοργάνωσε το περιοδικό “9” της Ελευθεροτυπίας σε συνεργασία με τον Μορφωτικό Οργανισμό ΑΚΤΟ, την Κ.Ε.Π.ΠΕ.ΔΗ.Χ. / ΚΑΜ με πρωτοβουλία όπως κάθε χρόνο της Μηνιαίας Χανιώτικης Εφημερίδας “Πυξίδα Της Πόλης”.
“Στο φετινό διαγωνισμό δίνουμε την ευκαιρία σε 26 νέους (7 κοπέλες, 19 αγόρια) απ’ όλη την Ελλάδα, να μας εκφράσουν τον προβληματισμό τους μέσα από την απλή αυτή Τέχνη, την 9η Τέχνη που λέγεται κόμικς”, αυτά τόνισε μιλώντας στα Χ.Ν. ο Αγγελος Μαστοράκης υπεύθυνος του Διαγωνισμού κόμικς νέων ταλέντων και καλλιτεχνών τής Ελευθεροτυπίας ενώ σημείωσε ότι “στα 10 χρόνια που διοργανώνεται ο διαγωνισμός, οι συμμετοχές έχουν φτάσει τις 250 απ’ όλη την Ελλάδα”.
Ο κ. Μαστοράκης υπογράμμισε ακόμα ότι “με ένα μολύβι και ένα κομμάτι χαρτί μπορεί κάποιος να εκφράσει με καταπληκτικό τρόπο τον ψυχικό του κόσμο”.
Από την πλευρά της, η κα Νάνσυ Αγγελάκη, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος, Κέντρου Αρχιτεκτονικής Μεσογείου (ΚΑΜ) σημείωσε ότι “εκτός από την έκθεση των Κόμικς, φέτος είναι η πρώτη χρονιά που εμπλουτίζουμε την έκθεση με ένα τριήμερο αφιερωμένο στα μουσικά ντοκυμαντέρ”. 
Ο Ματθαίος Φραντζεσκάκης, υπεύθυνος έκδοσης της εφημερίδας “Πυξίδα Της Πόλης” σημείωσε ότι “για τους ανθρώπους της Πυξίδας είναι μια ιδιαίτερη στιγμή γιατί καταφέρνουμε για 10 χρόνια, τα κόμικς να είναι πλέον  ένας θεσμός του Πολιτισμού στα Χανιά.
Φέτος η γιορτή είναι διπλή, γιατί γιορτάζουμε τα δέκα χρόνια της ´Πυξίδας´ καθώς και τα δέκα χρόνια της Πολιτιστικής Εταιρείας Κρήτης”. 
Να σημειωθεί ότι μία σειρά από τα καλύτερα μουσικά ντοκιμαντέρ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης της τελευταίας 4ετίας θα είναι στη διάθεση των Χανιωτών σε μια μεγάλη μουσική γιορτή στις 4 – 5 – 6 Ιουλίου πάντα στο Μεγάλο Αρσενάλι και θα προβάλλονται 8 – 11 κάθε βράδυ.
Ετσι, παράλληλα με τα κόμικς, οι επισκέπτες μπορούν να δουν ταινίες όπως:
Κρήτη α´ / Κρήτη β´ / Ταξιδιάρα ψυχή
Made in Birmingham / Θεσσαλονήχοι / Καναρίνι μου γλυκό / Η ηχώ του χρόνου
Ενεργό μέλος / Kreuzberg / Lost Bodies / Τα κέρατα του ταύρου.
Ροκ, τζαζ, ρεμπέτικα, κρητικά, μουσικές του κόσμου, μουσικοί πειραματισμοί. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας 10π.μ. – 2μ.μ. και 7μ.μ.-11μ.μ..


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα