Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Αντιπολεμικό διήμερο

´Το 10ο Αντιπολεμικό Διήμερο θέλουμε να είναι σημείο συνεύρεσης εργαζομένων, νεολαίων, μαθητών, φοιτητών´. Αυτό τόνισε ο Λάμπρος Μαστοράκης, μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Φοιτητών Πολυτεχνείου Κρήτης, που διοργανώνει για 10η συνεχή χρονιά το διήμερο, με πολιτικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις.
´Στην εποχή της οικονομικής κρίσης και του μνημονίου βλέπουμε να εντείνεται ποιοτικά μία επίθεση σε βάρος της εργαζόμενης πλειοψηφίας. Ζήτημα αυτής της περιόδου είναι να υπάρξει μία διαφορετική φωνή από εργαζομένους, φοιτητές, μαθητές, νεολαίους απέναντι στην επίθεση που δέχονται από το κεφάλαιο´, τόνισε ο κ. Μαστοράκης. Παράλληλα, επεσήμανε πως το διήμερο πραγματοποιείται ´σε μία πολύ κρίσιμη εποχή εξεγέρσεων των λαών της Βορείου Αφρικής, που έχουμε εκατοντάδες κινητοποιήσεις σε όλη την Ευρώπη και που στη χώρα μας βλέπουμε να υπάρχουν κοινωνικά ξεσπάσματα.    Θέλουμε να μετουσιωθεί το ποτάμι αγανάκτησης σε ποτάμι ανατροπής της σύγχρονης χούντας κυβέρνησης, Ε.Ε., ΔΝΤ. Γι? αυτό και απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα  σε όλον τον κόσμο, όχι μόνο να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, αλλά να συμβάλλουν και αυτοί καταλυτικά στην κουβέντα που θα γίνει´.
Από τη μεριά του ο Δημήτρης Ζόγκας επεσήμανε ότι ´φέτος το διήμερο συμπληρώνει 10 χρόνια ζωής. Θέλουμε οι εκδηλώσεις να αποτελέσουν σταθμό στην ιστορία του φεστιβάλ, όχι γιατί είναι επετειακό, αλλά γιατί γίνεται σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή. Καλούμε τον κόσμο να συμμετάσχει τόσο στο πολιτιστικό μέρος, αλλά και στις συζητήσεις, καταθέτοντας τη δική του αγωνία, τη δική του αγωνιστική πρόταση´.

ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Το πρόγραμμα του διημέρου έχει ως εξής:
Παρασκευή 18 Μάρτη
– 6 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: ´Τα δημόσια αγαθά στη δίνη της οικονομικής κρίσης και οι αγώνες του εργατικού – φοιτητικού κινήματος´.
Ομιλητές:
Ντίνα Ρέππα – εκπαιδευτικός Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και μέλος των Αγωνιστικών Παρεμβάσεων – Συσπειρώσεων – Κινήσεων.
Παντελής Λούβρος – μέλος του σχήματος πόλης της Ν. Σμύρνης ´Μια πόλη ανάποδα´.
Ολγα Κοσμοπούλου – γιατρός των 300 μεταναστών απεργών πείνας και μέλος Ε.Γ. της ΟΕΝΓΕ.
Θωμάς Σουνάπογλου – μέλος ΣΜΤ Κεντρικής Μακεδονίας και πρώην μέλος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας.
8.30 μ.μ. Συναυλία.
Sugahspank
Ορθολογιστές
Υπόγεια Ρεύματα
Σάββατο 19 Μάρτη
6 μ.μ. Συζήτηση με θέμα: ´Κρίση και εξεγέρσεις, στην αρχή μιας νέας εποχής´.
Ομιλητές:
Αρης Χατζηστεφάνου – δημοσιογράφος Infowar και μέλος του πληρώματος FREE GAZA. Θα προβληθεί μέρος του ντοκιμαντέρ ´Debtocracy – Χρεοκρατία´ που έχει σκηνοθετήσει ο Αρης Χατζηστεφάνου και έχει παραγωγό τους ίδιους τους θεατές. Το ντοκιμαντέρ αναζητά τα αίτια της κρίσης χρέους και προτείνει λύσεις που αποκρύπτονται από την κυβέρνηση και κυρίαρχα Μέσα Ενημέρωσης.
Νασίμ Αλάτρα – δημοσιογράφος ´Ελευθεροτυπίας´.
Γιάννης Ελαφρός – δημοσιογράφος ´Καθημερινής´ και ´Πριν´.
8.30 μ.μ. Συναυλία.
Μαθητικά Συγκροτήματα
Ρεμπέτ Ασκέρ
Τρίφωνο
B.D. Foxmoor – Active Member.
Τα έξοδα του διημέρου καλύπτονται από την είσοδο των 7 ευρώ καθώς δεν είναι δεκτές χορηγίες και σπόνσορες.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα