Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Δίωξη για τρομοκρατική δράση

Αθήνα
Δίωξη για συμμετοχή στους ´Πυρήνες της Φωτιάς´ ασκήθηκε στους έξι συλληφθέντες από την Αντιτρομοκρατική μετά την επιχείρηση σε Βόλο και Αθήνα. Τα όπλα που βρέθηκαν στη γιάφκα του Βόλου είναι ´καθαρά´, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και σε ένα σπίτι στην Αθήνα.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας που διαβιβάστηκε στους εφέτες ανακριτές της υπόθεσης, φαίνεται να προκύπτει διασύνδεση των έξι συλληφθέντων σε Βόλο και Αθήνα με τους έξι που είχαν συλληφθεί τον περασμένο Δεκέμβριο σε Νέα Σμύρνη και Πειραιά.
Ηδη η δικογραφία για Νέα Σμύρνη και Πειραιά, υπόθεση για την οποία είχε ασκηθεί δίωξη για άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, έχει διαβιβαστεί από την Ευελπίδων στους εφέτες που ασχολούνται με την υπόθεση της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς».
Στους έξι νέους συλληφθέντες ασκήθηκε ποινική δίωξη για συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και διακεκριμένη οπλοκατοχή (κακούργημα). Μία επιπλέον πράξη διακεκριμένης οπλοκατοχής απαγγέλθηκε στην Ολγα Οικονομίδου, κατηγορία που αφορά τη δικογραφία του περασμένου Δεκεμβρίου καθώς φέρεται να έχει εντοπιστεί αποτύπωμά της σε σπίτι από την παλαιότερη υπόθεση.
Χθες απολογήθηκαν τυπικά, αρνούμενοι να αναγνωρίσουν τη διαδικασία, για τη δικογραφία των 14 παγιδευμένων πακέτων, οι μέχρι πρότινος καταζητούμενοι στην υπόθεση Νταμιάνο Μπολάνο και Γιώργος Νικολόπουλος. Για την ίδια υπόθεση απολογείται σήμερα και αναμένεται να τηρήσει την ίδια στάση, ο Χρήστος Τσάκαλος, ενώ και οι έξι θα απολογηθούν σήμερα για την υπόθεση του Βόλου. Κατηγορία για την υπόθεση με τα παγιδευμένα δέματα αντιμετωπίζει και ο Γιώργος Πολύδωρος.
Συγγενείς και δικηγόροι των κατηγορουμένων έκαναν λόγο για παράνομη βία που ασκήθηκε σε βάρος τους από την Αστυνομία.

´Καθαρά´ τα όπλα
Εν τω μεταξύ, τα αποτελέσματα των βαλλιστικών ερευνών έδειξαν ότι τα όπλα που βρέθηκαν στο διαμέρισμα της Νέας Ιωνίας Βόλου δεν έχουν χρησιμοποιηθεί σε καμία τρομοκρατική ενέργεια. Οι Αρχές ερευνούν πλέον αν τα 3 Καλάσνικοφ, τα 7 πιστόλια και το ένα περίστροφο, έχουν χρησιμοποιηθεί σε άλλου είδους εγκληματική ενέργεια.

Νέα ευρήματα
Χθες η ΕΛ.ΑΣ., γνωστοποίησε τα νέα ευρήματα από το διαμέρισμα στη Νέα Ιωνία Βόλου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, σε αυτά συμπεριλαμβάνονται δυο ράβδοι εκρηκτικής ύλης ΤΝΤ, βάρους 600 γραμμαρίων. Επιπλέον η Αστυνομία γνωστοποίησε ότι βρέθηκαν πλαστές ταυτότητες, πινακίδες αυτοκινήτων, ασύρματες μικροκάμερες και τετράδια που φέρεται να περιέχουν σημειώσεις και σχέδια για τη διάπραξη ληστειών. Ανακοινώθηκε επίσης ότι βρέθηκαν μικροκάμερες και πλαστές ταυτότητες σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα όπου από προχθές διεξάγεται έρευνα. Σύμφωνα με την Αστυνομία το διαμέρισμα είχε νοικιαστεί με πλαστά στοιχεία από ύποπτο για συμμετοχής στους «Πυρήνες της Φωτιάς».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα