Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρωταθλητές χειμώνα τα Ροδωπού

Τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα στη Β´ κατηγορία κατέκτησαν τα Ροδωπού μετά τη νίκη τους με 4-0 στα Νεροκούρου επί του ΙΝΚΑ.
Πάντως μία παράξενη και επεισοδιακή διακοπή παιχνιδιού στον Ταυρωνίτη επισκίασε τα χθεσινά παιχνίδια. Πιο αναλυτικά:
Β´ κατηγορία
ΙΝΚΑ – Ροδωπού 0-4
Τα Ροδωπού κατέκτησαν τον τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα με τη νίκη στα Νεροκούρου και μάλιστα ξέφυγαν 4 βαθμούς από την 3η Αμιλλα.
Το πρώτο ημίωρο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις με τους φιλοξενούμενους να ανεβάζουν την απόδοση τους στη συνέχεια και να βρίσκουν δίχτυα στα τελευταία λεπτά με τον Μαναρώλη (φωτ. σε εναέρια μονομαχία με τον Ξυραφάκη). Την πρώτη στο 41´ με πλασέ από λάθος της άμυνας και την δεύτερη στο 45´ με σουτ μετά από προσωρινή απόκρουση του Βουτσινά σε σουτ του Παπαδάκη.
Στο 55´ ο Μαναρώλης ήταν ο δημιουργός αφού από δική του μπαλιά ο Καλογεράκης με πλασέ πέτυχε το 0-3 και το σκορ έκλεισε ξανά ο Μαναρώλης (χατ τρικ) στο 60´ με διπλή προσπάθεια.
Καλή ήταν η διαιτησία του Τριανταφύλλου.
ΙΝΚΑ: Βουτσινάς, Mαρκάκης (75´ Λειβαδιωτάκης), Ποθητός, Ξυραφάκης, Σγουρομάλλης (46´ Βαβουλάκης), Βουρδουμπάς, Λιοδάκης Μ., Κλεινάκης, Γιαννόπουλος, Δημητρουλάκης, Μπογιατζής (46´ Λιοδάκης Π.)
Ροδωπού: Μαναράκης Μ., Πατεράκης, Στογιάνοβ (46´ Στεργίου), Παντερμάκης, Γαλανάκης (46´ Γαλανάκης), Χανής, Κωνσταντουδάκης, Καρατζάς (60´ Χρυσαφάκης), Μαριανάκης Σ., Παπαδάκης, Μαναρώλης

ΜΙΑ ΠΑΡΑΞΕΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΑΓΩΝΑ!
Γ´ κατηγορία
Ατρόμητος – ΑΕΚ Χανίων διεκόπη
Κατά την διάρκεια της αναπαύλας του ημιχρόνου και ενώ το σκορ ήταν 0-4 έγινε ένα σοβαρό επεισόδιο που είχε ως αποτέλεσμα την αποχώρηση των τυπικά γηπεδούχων από το γήπεδο του Ταυρωνίτη. Αρχικά να σημειώσουμε ότι το παιχνίδι ήταν να διεξαχθεί στο γήπεδο του Μάλεμε όμως όπως είπαν από τον Ατρόμητο το βράδυ της Τρίτης τους αλλάξαν την έδρα από την ΕΠΣΧ προφανώς για να προστατευτεί λόγω των βροχοπτώσεων ο φυσικός χλοοτάπητας που αποτελεί την έδρα και του Πλατανιά στη Γ´ Εθνική. Και καθώς στην εναλλακτική έδρα του Ατρομήτου (Πλατανιά) υπήρχε άλλος αγώνας επελέγη ο Ταυρωνίτης.
Το α´ ημίχρονο κύλησε ομαλά και οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν 0-4 με ισάριθμα γκολ που πέτυχε με σουτ ο Σταμπουλής (12´, 20´, 27´, 38´). Στο ημίχρονο τώρα και ενώ ο υπεύθυνος του Ατρομήτου Μανώλης Ηλιάκης πλήρωσε διαιτητές, παρατηρητή καθώς και την γιατρό αρνήθηκε να πληρώσει τον υπεύθυνο του γηπέδου και ο τελευταίος τον απώθησε όπως γράφει το Φύλλο Αγώνος. Ενώ ο ίδιος ο κ. Ηλιάκης υποστηρίζει ότι ο υπεύθυνος του γηπέδου τον εξύβρισε χυδαία και τον χτύπησε! “Μετά από αυτό το συμβάν που έγινε μπροστά στα μάτια των διαιτητών αλλά και των παικτών της ομάδας μου την οποία αποτελούν πολλά μικρά παιδιά αποφασίσαμε να αποχωρήσουμε κάτω από τις απειλές του κυρίου αυτού φοβώμενοι για την σωματική μας ακεραιότητα. Ολα αυτά επειδή αρνηθήκαμε να πληρώσουμε τα χρήματα που μας ζητούσε λέγοντας του ότι πρέπει να τα ζητήσει από τον Δήμο” καταλήγει. Εδώ τώρα να επισημάνουμε ότι από τον Ικαρο Τ. διευκρίνησαν ότι το συγκεκριμένο γήπεδο ανήκει στην ομάδα του Ταυρωνίτη από το 1968 που είναι και υπεύθυνη για την λειτουργία του και ότι κάθε σύλλογος που το χρησιμοποιεί πρέπει να σέβεται κάποια πράγματα όπως τους κανόνες υγιεινής και την καθαριότητα τα οποία έχει αναλάβει ο συγκεκριμένος άνθρωπος.
Για την τύχη του αγώνα θα αποφασίσει η ΕΠΣΧ, εμείς το μόνο σχόλιο που έχουμε να κάνουμε είναι ότι σε μία εποχή που τα σωματεία της περιοχής  δημιούργησαν τον σύλλογο “ποδοσφαιρικοί σύλλογοι δήμου Πλατανιά 2011” και δείχνουν να συνεργάζονται καλό θα είναι να επικρατεί καθαρό μυαλό και ψυχραιμία από όλες τις πλευρές και οι όποιες διαφορές να λύνονται πολιτισμένα.
Πέργαμος – Διγενής 0-3
Σπουδαία νίκη για τον σύλλογο των Παλαιών Ρουμάτων αφού με το διπλό αυτό βρέθηκε στην 2η θέση που οδηγεί στην Β´. Στο 30´ ο Σταύρος Παναγιωτάκης άνοιξε το σκορ με εντυπωσιακή ατομική προσπάθεια.
Στο β´ ημίχρονο οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν και πίεσαν όμως στο 75´ από σέντρα του Ιακ. Κουμάκη ο Νικολαντωνάκης με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενουμένων που έκλεισαν το σκορ στο 90´ μετά από σέντρα του Στ. Παναγιωτάκη και αυτογκόλ του Φανουργιάκη.
Βαθμολογία (σε 11 αγώνες)
1. Φωστήρας 30 53-8
2. Διγενής 25 40-8
3. Αρης Βουκ. 24 34-11
4. Πέργαμος 14 20-24
5. ΑΕΚ Χανίων* 14 22-26
6. Τάλως 9 25-41
7. Υρτακίνα 4 14-32
8. Ατρόμητος* -4 12-67
* Καβακάς: «Θα πουλήσουμε
πολύ ακριβά το τομάρι μας»?
Σκληρό καρύδι θα αποτελέσει για τους αντίπαλούς του έως το τέλος του πρωταθλήματος ο Πλατανιάς, όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Τίμος Καβακάς στο πλαίσιο της συνέντευξης τύπου που παρέθεσε χθες.
Η σχετική αναφορά του 38χρονου προπονητή προέκυψε ύστερα από τις δυσκολίες που εκτιμάται ότι θα συναντήσει η ομάδα του στα εναπομείναντα παιχνίδια. Σε ό,τι αφορά το επερχόμενο ματς με τον Ασπρόπυργο, ο Τίμος Καβακάς το χαρακτήρισε ως πολύ δύσκολο, τονίζοντας ότι η επόμενη αντίπαλος της ομάδας του είναι πολύ δυναμωμένη μετά τις μεταγραφές που πραγματοποίησε τον Γενάρη και την έλευση του νέου προπονητή. Όπως συμπλήρωσε ωστόσο, «σε κάθε παιχνίδι πηγαίνουμε για να παίρνουμε βαθμούς ή βαθμό και αυτό θα κάνουμε και αυτή την Κυριακή»
* Οι διαιτητές της Κυριακής:
Ο Γριτζέπης από την Αρκαδία θα διευθύνει τον αγώνα του Πλατανιά στον Ασπρόπυργο (ο ΑΟΧ παίρνει χωρίς κόπο τους βαθμούς από την Αγ. Παρασκευή). Ενώ στο περιφερειακό ηρακλειώτες διαιτητές θα σφυρίξουν τα παιχνίδια των ομάδων μας και ο χανιώτης Γιαννουλάκης το μεγάλο ντέρμπι κορυφής στην Γέργερη. Οι διαιτητές:
Ασπρόπυργος – Πλατανιάς: Διαιτητής θα είναι ο αρκάς Γριτζέπης  με βοηθούς τους Βεργέτη – Δημητρόπουλο, 4ο τον Δημητρόπουλο (Δυτ. Αττικής) και παρατηρητή διαιτησίας τον τρικαλινό Κωτούλα.
Ακρίτας – Ιεράπετρα: Ζαχαριουδάκης, Δασκαλάκης Ι. – Νικολακάκης (Ηρακλείου)
Aετός Ανωγείων – Πανακρωτηριακός: Μουρτζάκης, Τρουλινός – Δασκαλάκης Αν. (Ηρακλείου)
Ρούβας – Επισκοπή: Γιαννουλάκης, Δρακακάκης – Μαρνέζος (Χανίων)
* Συνάντηση σήμερα στα Ανώγεια:
Εξάλλου σήμερα στις 8μμ θα πραγματοποιηθεί στα Ανώγεια συνάντηση όλων των προέδρων των Κρητικών ομάδων της Δʼ Εθνικής, στα Ανώγεια με πρωτοβουλία του προέδρου του Αετού παπά-Ανδρέα Κεφαλογιάννη
Η συνάντηση γίνεται για να συζητήσουν για τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία.
* Τάσεις αποχώρησης και από τον Αίαντα:
Ανακοίνωση μέσω της οποίας αποκαλύπτουν σκέψεις για αποχώρηση από το πρωτάθλημα του Νοτίου Ομίλου εξέδωσαν στον Αίαντα Σαλαμίνας. Μέσω ανακοίνωσης του ο μεγαλομέτοχος Παναγιώτης Φυντάνης “μετά το παιχνίδι με την Κόρινθο σκέφτεται να παραδώσει τη σφραγίδα και τα βιβλία στον νομικό σύμβουλο των νησιωτών, για τη διάλυση της ποδοσφαιρικής εταιρίας” όπως σημειώνει ρίχνοντας ευθύνες στην πολύ μικρή στήριξη που έχει τόσο από τους φορείς όσο και από τους φιλάθλους της περιοχής. Γενικά εκεί στον Αίαντα η γκρίνια είναι σύνηθες φαινόμενο γι´ αυτό άλλωστε και κάποιες φορές έλεγαν ότι θα αλλάξουν οριστικά έδρα και θα γίνουν Αίας Περάματος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα