Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Επικίνδυνα τα κινητά

Κύριε διευθυντά,
επειδή δεν είχα τη δυνατότητα παρακολούθησης της αξιόλογης εκδήλωσης των Συλλόγων Καθηγητών και Γονέων του 2ου Γυμνασίου αλλά πληροφορήθηκα από την εφημερίδα σας τα λεχθέντα, εκφράζω την απορία μου για το ερωτηματικό που τίθεται για το αν υπάρχει κίνδυνος από την ακτινοβολία των κινητών.
Φυσικά δεν έχω καμιά γνώση και ειδικότητα να εκφέρω άποψη, αλλά έχοντας την αγωνία για τις επιπτώσεις της χρήσης αυτής σε δικούς μου ανθρώπους, από χρόνια έχω συγκεντρώσει (από 6ετίας) δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων μακρόχρονων σχετικά ερευνών και μελετών από καταξιωμένους διεθνώς ιατρούς και ιατρικά πανεπιστημιακά Ιδρύματα των οποίων τα αποτελέσματα οπωσδήποτε έχουν και τη βαρύνουσα άποψη και τα οποία νομίζω έχουν και την πλέον αξιόπιστη αρμοδιότητα για τέτοιες έρευνες από οποιοδήποτε, διεθνώς, Τεχνολογικό Ιδρυμα.
Μερικές από αυτές τις δημοσιεύσεις αποτελεσμάτων, χωρίς ερωτηματικό, αλλά με επιστημονική σιγουριά εδημοσιεύσατε σε δισέλιδο στην εφημερίδα σας την 1η-2-2011.
Για όσους δεν τις διάβασαν συνοψίζω πάλι:
Επιταχύνει τον θάνατο των εγκεφαλικών κυττάρων, άνοια και επιτάχυνση του γήρατος, όταν ο χρήστης φτάσει τα 30 χρόνια. Καρκίνο του εγκεφάλου, καρκίνο του ακουστικού νεύρου και όχι απλώς προβλήματα. Μείωση της γονιμότητας, αδυναμία συγκέντρωσης κ.λπ.
Τα ερωτηματικά και η αμφισβήτηση αποτελεσμάτων απλώς προσφέρουν το άλλοθι σε όσους επιμένουν σε καταχρηστική χρησιμοποίηση των κινητών.
Μάλιστα μόλις προχθές δημοσιεύθηκε το αποτέλεσμα ότι και η υπερβολική χρήση των player & ipod στη διαπασών από νέους θα έχει ως αποτέλεσμα, μετά από μερικά χρόνια, να χρειασθούν ακουστικά μόνιμα.

Φιλικά
Αντώνης Πλυμάκης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα