Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σύσκεψη ενάντια στο λατομείο γύψου

´Βολές´ κατά του περιφερειάρχη Κρήτης, Αθ. Καρούντζου, για το θέμα του λατομείου γύψου, εκτοξεύει με χθεσινή ανακοίνωσή της η Πρωτοβουλία Πολιτών για την προστασία του Λαφονησίου και της ευρύτερης περιοχής ´Lafonisi SOS´.
Παράλληλα σημειώνει ότι η προγραμματισμένη για σήμερα εκδήλωση μεταφέρθηκε για την Παρασκευή ´λόγω τεχνικών ζητημάτων προκειμένου να συλλεχθούν σημαντικά στοιχεία, χρήσιμα για τον αγώνα μας´.
Και συνεχίζει:
´Την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του ΤΕΕ. – Τμ. Δυτικής Κρήτης και ώρα 8 μ.μ., καλούμε σε συγκέντρωση τους φορείς και κάθε ενεργό πολίτη, ώστε να συντονίσουμε τις δράσεις και τον αγώνα μας προκειμένου να ανατρέψουμε την παράνομη απόφαση αδειοδότησης λατομείου γύψου στην περιοχή όρμου Στομίου του Δήμου Ιναχωρίου και να απαιτήσουμε πλέον δυναμικά να υπογραφεί άμεσα ως έχει κατατεθεί το ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου τώρα!´.
Στην ανακοίνωση ασκείται έντονη κριτική στον γενικό γραμματέα της Περιφέρειας και γίνεται λόγος για ´σωρεία παραπτωμάτων και παρανομιών της συγκεκριμένης αδειοδότησης λατομείου γύψου´. Σύμφωνα με την Πρωτοβουλία, ο κ. περιφερειάρχης μαζί με την Υπηρεσία της ΠΕΧΩ στην Περιφέρεια ´καθυστερούν σκόπιμα την υπογραφή του ΣΧΟΟΑΠ Δήμου Ιναχωρίου προκειμένου να το «σαλαμοποιήσουν» για να μπορέσουν έτσι να εξυπηρετήσουν ευκολότερα τα συμφέροντα εταιρειών στην ευρύτερη περιοχή του Λαφονησίου κι αυτό σε βάρος της ίδιας της κοινωνίας και της σωστής αξιοποίησης του πανέμορφου αυτού τόπου´.
Παράλληλα αναφέρεται ότι ο κ. Καρούντζος ´αρνείται ακόμα και τώρα όλες τις δημόσιες εκκλήσεις για τη συμμετοχή του σε δημόσιο διάλογο με την Επιτροπή Αγώνα, τους κατοίκους της περιοχής, με το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ιναχωρίου και τους φορείς του τόπου´.
Ακόμα διατυπώνεται, μεταξύ άλλων, το ερώτημα:
´Ποιες πιέσεις του ασκούν άραγε τα ιδιωτικά συμφέροντα και ποιες πολιτικές καλύψεις του δίνουν το δικαίωμα αυτό;
Αυτά θα φανούν τόσο κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αλλά και με την προσπάθεια όλων μας, να μην περάσουν με κανέναν τρόπο αυτές οι επιλογές του.
Φορείς και ενεργοί πολίτες θα δώσουμε άμεσα την πρέπουσα απάντηση για την ανατροπή της παράνομης απόφασης και της άμεσης θεσμοθέτησης του ΣΧΟΟΑΠ.
Αλλά και ένα μάθημα σε όλους όσοι χρησιμοποιούν την οποιαδήποτε εξουσία τους προκειμένου να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των λίγων, αδιαφορώντας για το δημόσιο συμφέρον και το συμφέρον των πολλών´.    
Την ανακοίνωση υπογράφει για τη Συντονιστική Επ. Αγώνα ο κ. Γιώργος Τσέκος.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα