Μουσείο Τυπογραφείας

?Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?

´Ο  σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα´, ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ, προχθές το βράδυ, στο Δημαρχείο Χανίων.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν το μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ Σταμάτης Κουρπάς (και όχι το μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ Βασίλης Μητρόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουρπάς σημείωσε «το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ πραγματοποιεί τη σημερινή εκδήλωση με τίτλο ´Ο σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα´ σαν μία απάντηση πάνω στη λασπολογία που υπάρχει για τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Το κυρίαρχο σύστημα προσπαθεί να τον λασπολογήσει και να απαξιώσει τον σοσιαλισμό, κυρίως στα μάτια της νεολαίας. Προσπαθούμε παράλληλα να αναδείξουμε και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Ο κ. Κουρπάς υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση να δείξουμε ότι ο μόνος δρόμος πραγματικής διεξόδου από την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία. Προσπαθούμε να δείξουμε για ποιο λόγο είναι ανώτερη από την καπιταλιστική, με ποιο τρόπο λειτουργεί και να αναδείξουμε και κάποια σφάλματα, τα οποία συνέβησαν σε σοσιαλιστικές χώρες και οδήγησαν και στην ανατροπή τους. Δεν προσπαθούμε να εξυγιάνουμε παλιές καταστάσεις, σε καμία των περιπτώσεων. Αλλά δεν θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη να λασπολογούμε ή να ισοπεδώσουμε τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε».

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.