Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

?Σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα?

´Ο  σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα´, ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ, προχθές το βράδυ, στο Δημαρχείο Χανίων.
Ομιλητής στην εκδήλωση ήταν το μέλος του Συμβουλίου Περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ Σταμάτης Κουρπάς (και όχι το μέλος του Κ.Σ. της ΚΝΕ Βασίλης Μητρόπουλος, ο οποίος δεν μπόρεσε να παραστεί).
Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ο κ. Κουρπάς σημείωσε «το Νομαρχιακό Συμβούλιο Χανίων της ΚΝΕ πραγματοποιεί τη σημερινή εκδήλωση με τίτλο ´Ο σοσιαλισμός, η μόνη απάντηση στην καπιταλιστική βαρβαρότητα´ σαν μία απάντηση πάνω στη λασπολογία που υπάρχει για τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε. Το κυρίαρχο σύστημα προσπαθεί να τον λασπολογήσει και να απαξιώσει τον σοσιαλισμό, κυρίως στα μάτια της νεολαίας. Προσπαθούμε παράλληλα να αναδείξουμε και την πρόταση διεξόδου του ΚΚΕ, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό».
Ο κ. Κουρπάς υπογράμμισε ότι «προσπαθούμε μέσα από τη σημερινή εκδήλωση να δείξουμε ότι ο μόνος δρόμος πραγματικής διεξόδου από την καπιταλιστική βαρβαρότητα είναι η σοσιαλιστική – κομμουνιστική κοινωνία. Προσπαθούμε να δείξουμε για ποιο λόγο είναι ανώτερη από την καπιταλιστική, με ποιο τρόπο λειτουργεί και να αναδείξουμε και κάποια σφάλματα, τα οποία συνέβησαν σε σοσιαλιστικές χώρες και οδήγησαν και στην ανατροπή τους. Δεν προσπαθούμε να εξυγιάνουμε παλιές καταστάσεις, σε καμία των περιπτώσεων. Αλλά δεν θα περάσουμε στην αντίπερα όχθη να λασπολογούμε ή να ισοπεδώσουμε τον σοσιαλισμό που γνωρίσαμε».


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα