Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Μέτρα της Ε.Ε. ζητά το Βερολίνο

Βερολίνο
Τη λήψη μέτρων σε επίπεδο Ε.Ε. για τη βελτίωση των ελέγχων στις αερομεταφορές εμπορευμάτων, ζητά η γερμανική κυβέρνηση με αφορμή το παγιδευμένο δέμα που έφτασε στην Καγκελαρία.
Ομάδα εργασίας θα κληθεί να παρουσιάσει στο Συμβούλιο Κορυφής των “27” το Δεκέμβριο συγκεκριμένες προτάσεις μέτρων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο στο Βερολίνο, Στέφεν Ζάιμπερτ. Τις σχετικές αποφάσεις έλαβε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Υπουργικό Συμβούλιο στο Βερολίνο και επιφόρτισε στον υπουργό Εσωτερικών, Τόμας ντε Μεζιέρ, να θέσει το θέμα την ερχόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, κ. Ζάιμπερτ, υπογράμμισε ότι στο πλαίσιο αυτό “θα πρέπει να ληφθεί υπόψη πως η Γερμανία είναι βασικός κόμβος στην Ευρώπη για τις αερομεταφορές εμπορευμάτων, πολύ δε περισσότερο για τη διακίνηση εμπορευμάτων αεροπορικώς μεταξύ Μέσης Ανατολής και βόρειας Αμερικής”.
Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου συζητήθηκε το περιστατικό με το παγιδευμένο με εκρηκτικά πακέτο που έφτασε χθες στην Καγκελαρία από την Ελλάδα. Η καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, μαζί με τον υπουργό Καγκελαρίας, Ρόλαντ Ποφάλα, επισκέφθηκαν το τμήμα ταχυδρομείου της Καγκελαρίας, όπου εντοπίστηκε χθες το πακέτο και ενημερώθηκαν από τους υπαλλήλους για τις μεθόδους πρόληψης και ελέγχου ύποπτων ταχυδρομικών αποστολών καθώς και για την προχθεσινή ελεγχόμενη ανατίναξη του παγιδευμένου με εκρηκτικά πακέτου.
Η Γερμανίδα καγκελάριος εκτιμά ότι οι βόμβες που βρέθηκαν τελευταία στην Ευρώπη “θα πρέπει να είναι η αφορμή για να βελτιωθεί ο έλεγχος στις μεταφορές εμπορευμάτων εντός της Ευρώπης, με τις ΗΠΑ και ει δυνατόν σε παγκόσμια κλίμακα”.
Στην εφημερίδα “Passauer Neue Presse” (Πασάουερ Νόιε Πρέσε, έκδ. Τετ.) η κα Μέρκελ προσθέτει ότι στις τελευταίες περιπτώσεις αποδείχτηκε πως λειτουργεί η συνεργασία των Υπηρεσιών ασφαλείας. “Η τρομοκρατία μπορεί να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά μόνον αν συντονιστούν οι δυνάμεις σε παγκόσμια κλίμακα”, τονίζει η κα Μέρκελ. Σημειώνει ότι με την “εξαιρετική διεθνή συνεργασία”, και τη δουλειά των Αρχών ασφαλείας αποτράπηκαν επανειλημμένα επιθέσεις. “Μ? όλα ταύτα δεν θέλω να ωραιοποιήσω την κατάσταση, ο κίνδυνος είναι υπαρκτός και ο καθένας καλείται να είναι σε επιφυλακή”, τονίζει η κα Μέρκελ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα