Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κατεδαφίστηκε κτήριο στην Ομόνοια

Κατεδαφίστηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα χθες το πρωί, το κτήριο που στεγαζόταν παλιότερα το ΝΑΤ στην Ομόνοια, με τη μέθοδο της ελεγχόμενης έκρηξης.
Ο πρώτος χρόνος έκρηξης έγινε στον πυρήνα του κτηρίου και ακολούθησαν δυο σειρές εκρήξεων με διαφορά επτά και δέκα δευτερολέπτων σε υποστυλώματα για να επιτευχθεί η πτώση του κτηρίου στο περίγραμμά του.
Το κτήριο αγοράστηκε από τον Δήμο Αθηναίων προκειμένου να δημιουργηθεί μια νέα πλατεία. Ο νέος ελεύθερος χώρος θα συνδυαστεί με τα έργα που προγραμματίζονται στην ευρύτερη περιοχή, όπως πεζοδρομήσεις, ηλεκτροφωτισμός και προσόψεις κτηρίων
«Είναι μια μέρα γιορτής για την Αθήνα μας», τόνισε ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, αμέσως μετά την κατεδάφιση του κτηρίου. «Γιορτάζουμε το εξαιρετικά ουσιαστικό και ιστορικό γεγονός, ότι δημιουργείται η πρώτη πλατεία μετά από 150 χρόνια στο πυκνοδομημένο τμήμα του ιστορικού κέντρου της πόλης […]. Η σημερινή κατεδάφιση του κτηρίου του ΝΑΤ έχει και συμβολικό χαρακτήρα. Αποτελεί τον ´πυροκροτητή´ για την πολεοδομική αναγέννηση του ιστορικού κέντρου της Αθήνας», πρόσθεσε.
Αντιδράσεις
«Δεκαπέντε μέρες πριν τις εκλογές και με μια ´χολυγουντιανού´ τύπου κατεδάφιση, ο Ν. Κακλαμάνης φαίνεται ότι επιδιώκει, να κάνει τους κατοίκους αυτής της πόλης να ξεχάσουν την πολιτική που ακολούθησε τα τέσσερα χρόνια της δημαρχείας του σε ό,τι αφορά το πράσινο και τους ελεύθερους χώρους», σχολίασε η υποψήφια δήμαρχος της «Ανοιχτής Πόλης», Ελένη Πορτάλιου. Λόγω της κατεδάφισης διακόπηκε προσωρινά η κυκλοφορία και απαγορεύτηκε η στάση και στάθμευση οχημάτων στην περιοχή της Ομόνοιας.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα