Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κρίση και λόγω των ενοικίων

Εκκληση στους ιδιοκτήτες των εμπορικών ακινήτων να μειώσουν τα ενοίκια απευθύνουν οι έμποροι των Χανίων, που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης λόγω της οικονομικής κρίσης.
Ηδη στα Χανιά ένας στους πέντε ιδιοκτήτες ακινήτων έχει προχωρήσει σε μειώσεις των μισθωμάτων ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα των εμπόρων. Όπως επεσήμανε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, κ. Γιάννης Μαργαρώνης, ´στην προσπάθεια που κάνουμε για να κρατήσουμε σταθερές ή να μειώσουμε τις τιμές των προϊόντων ζητάμε τη συνδρομή και των ιδιοκτητών ακινήτων – επαγγελματικών χώρων. Μετά από έρευνα που κάναμε διαπιστώσαμε ότι στην Αθήνα τα ενοίκια κυμαίνονται από 19 – 25 ευρώ ανά τετραγωνικό, στη Θεσσαλονίκη 8 – 10 ευρώ το τετραγωνικό και στην πόλη μας αυτή τη στιγμή κυμαίνονται από 25 – 50 ευρώ το τετραγωνικό. Εάν θέλουμε πραγματικά στην αγορά των Χανίων οι τιμές να πέσουν θα πρέπει όλοι να δείξουν τον πατριωτισμό και τη βοήθειά τους στην τοπική οικονομία και να μειώσουν τις τιμές στα ενοίκια´.
Σύμφωνα με την καταγραφή που πραγματοποιεί ο Εμπορικός Σύλλογος στην πόλη μας 1 στους 5 ιδιοκτήτες έχει ´κατεβάσει´ τα ενοίκια στο κέντρο της πόλης. ´Υπάρχει ένα ποσοστό μείωσης της τάξεως του 20% στα μικρά ακίνητα και έως 50% στα μεγάλα ακίνητα αλλά περιμένουμε αυτό να γίνει από όλους τους ιδιοκτήτες. Θα είναι ωφέλιμο για τις τοπικές επιχειρήσεις, για τους καταναλωτές αλλά και τους ίδιους τους ιδιοκτήτες προκειμένου να μπορούν να εισπράττουν τα ενοίκιά τους να πέσουν ακόμη κατά 20 – 30% τα ενοίκια στην πόλη μας´, υπογράμμισε ο κ. Μαργαρώνης.
Είναι χαρακτηριστικό πάντως ότι πολλά από τα καταστήματα στα Χανιά έχουν βάλει λουκέτο καθώς δε μπορούν ν? ανταπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις, όπως τα ενοίκια.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα