Μουσείο Τυπογραφείας

Oι πρόωρες αρχαιρεσίες στο Ν.Μ.Κ.

Κύριε διευθυντά,
με αφορμή το δημοσίευμα του επιτίμου προέδρου του Ν.Μ.Κ., αντιναυάρχου Π.Ν. ε.α., Κ. Μανιουδάκη, σε εφημερίδες των Χανίων της 14ης και 15ης Οκτωβρίου,  την πρόσκληση του Ν.Μ.Κ. για αρχαιρεσίες και τη δήλωση για υποβολή υποψηφιοτήτων προέδρου, μέλους του Δ.Σ., της Ελεγκτικής Επιτροπής, έχω πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο λειτουργίας του ιερού χώρου του Ν.Μ.Κ.
Για τους λόγους αυτούς ευρίσκομαι για πρώτη μου φορά σε πολύ δύσκολη θέση, για λόγους ευνόητους, να απευθυνθώ   στον δημοσιογραφικό Τύπο των Χανίων,  για ένα θέμα που δεν θα έπρεπε να μας απασχολεί.
Ως μέλος του Ν.Μ.Κ. και έχοντας την τιμή να αποτελώ για το Ν.Μ.Κ. το ξεκίνημα της ιστορίας του, η συνείδησή μου επιβάλλει να επισημάνω, ότι οι λειτουργοί του, που προέκυψαν από τις αρχαιρεσίες της 27ης Ιανουαρίου 2010, θα έπρεπε:
· Να περίμεναν την Τακτική Γ.Σ. των μελών του Ιανουαρίου 2011 και όχι να τα προσκαλούν σε πρόωρες αρχαιρεσίες.
· Να κάνουν την αυτοκριτική τους, να αναλογισθούν όσα έπραξαν και όσα δεν έπραξαν, μετά την τιμητική επιλογή τους από τα μέλη της Γ.Σ.
· Να μη θέτουν περιοριστικούς όρους στους επιθυμούντες να υποβάλλουν υποψηφιότητες.
·  Να μη είχαν προβεί σε ενέργειες, όπως αυτές αναφέρονται στις επισημάνσεις του κ. Μανιουδάκη, χωρίς να δικαιολογούν τους λόγους.
· Nα σέβονται τους θεσμούς του Ν.Μ.Κ. και του Π.Ν., όσοι έχουν  την  προέλευσή τους από αυτό.
Για τους λόγους αυτούς:
Κάνω έκκληση προς τους συμπατριώτες μου, μέλη του Ν.Μ.Κ:
· Όπως εκτιμήσουν τη βαρύτητα των γεγονότων, που επισημαίνονται από τον επί 26 χρόνια στρατευμένο επίτιμο πρόεδρο του Ν.Μ.Κ., αντιναύαρχο Π.Ν. ε.α., Κ. Μανιουδάκη, στο δημοσίευμά του στον Χανιώτικο Τύπο της 14ης και 15ης Οκτωβρίου.
· Όπως θεωρηθεί ώρα προσέλευσης η 5 μ.μ. με ευρεία συμμετοχή στον χώρο του Νεωρίου ΜΟRΟ, ώστε να δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν όλοι για τα τεκταινόμενα στον χώρο του Ν.Μ.Κ. και ανταποκριθούν αναλόγως.
Έχοντας την ιδιαίτερη ευχαρίστηση που επικοινωνώ μαζί σας, έστω και κάτω από αυτές τις συνθήκες.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση
Αναστάσιος Α. Λιονάκης,
αρχιπλοίαρχος Π.Ν ε.α.,
μέλος και ευεργέτης του Ν.Μ.Κ. 

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.