Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ
Τέλος οι συκοφαντίες δηλώνει ο Α .Βγενόπουλος  

Αθήνα
Την πλήρη ικανοποίησή του διότι, όπως είπε, έκλεισε ο κύκλος της συκοφαντίας σε βάρος του, εξέφρασε ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσής του στην Εξεταστική Επιτροπή που διερευνά την υπόθεση των ομολόγων.
«Είμαι πολύ ικανοποιημένος διότι έχει κλείσει ο κύκλος της συκοφαντίας με τη δήθεν ανάμειξη μου στο σκάνδαλο των δομημένων ομολόγων, με ομόφωνη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και κατέθεσα πλέον σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή ως μάρτυς κατηγορίας», δήλωσε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ SIEMENS
Τέλη Οκτωβρίου θα εξεταστούν στο Μόναχο οι μάρτυρες

Ο εφέτης, κ. Γιώργος Χριστοδούλου, στο πλαίσιο της δικαστικής συνδρομής για την εξέταση των μαρτύρων στο Μόναχο και της συνεργασίας του με τον εισαγγελέα του Μονάχου, ενημέρωσε τον πρόεδρο της Εξεταστικής Επιτροπής, Σήφη Βαλυράκη, ότι η Εισαγγελία προσδιόρισε ως ημερομηνίες εξέτασης των μαρτύρων την 26η και 27η Οκτωβρίου. Οι επαφές και οι διαβουλεύσεις του εφέτη με τον εισαγγελέα του Μονάχου συνεχίζονται.

ΑΠΟ ΤΟΝ Α. ΣΑΜΑΡΑ
Προβλέψεις για σκληρά φορολογικά μέτρα  

Αθήνα
Επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία κατηγόρησε ότι ετοιμάζει νέα σκληρά φορολογικά μέτρα, εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος πραγματοποίησε περιοδεία στο Χαλάνδρι.
Στη σύντομη ομιλία του, στο Δημαρχείο Χαλανδρίου, ο κ. Σαμαράς τόνισε πως το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει την κοινωνία για νέα φορολογικά μέτρα, με καινούργια καταιγίδα, λουκέτα, ασφυξία, ανεργία.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε και πάλι τους πολίτες να στηρίξουν το πρόγραμμα της ΝΔ στις εκλογές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το οποίο, όπως είπε, οδηγεί στην ανάπτυξη, ενώ ζήτησε να καταψηφίσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ.
´Το δικό μας αντίδοτο είναι η ανάπτυξη´, τόνισε ο κ. Σαμαράς εκφράζοντας την εκτίμηση πως ´ο ελληνικός λαός θα υψώσει τη σημαία της ανάπτυξης και θα δείξει «κόκκινη κάρτα» στο ΠΑΣΟΚ και στα λανθασμένα μέτρα στα οποία επιμένει´.

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ
´Ετοιμάζεται νέα εκτέλεση της κοινωνίας´
Λαμία
Να δώσουν ένα ισχυρό μήνυμα στην κάλπη «για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση της κοινωνίας» από την κυβέρνηση κάλεσε τους πολίτες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος επισκέφθηκε την Λαμία, στο πλαίσιο περιοδείας του. «Η κυβέρνηση έχει δώσει λίγες μέρες παράταση από μια νέα εκτέλεση της κοινωνίας, πρέπει να πάρει ισχυρό μήνυμα στην κάλπη για να ματαιωθεί η νέα εκτέλεση που ετοιμάζεται από την επόμενη των εκλογών», τόνισε χαρακτηριστικά.
Υπογράμμισε, ακόμη, ότι η ελληνική κυβέρνηση υπέγραψε την πρόσδεση της χώρας στην ομηρία του μνημονίου, υποθηκεύοντας το παρόν και το μέλλον της ελληνικής κοινωνίας. «Οι Έλληνες πολίτες μένουν απροστάτευτοι», είπε.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ
Ζητά κυβέρνηση
οικουμενικής αντίληψης
Αθήνα
Την ανάγκη διαλόγου, τόσο σε επίπεδο κεντροδεξιάς όσο και σε εθνικό επίπεδο ζήτησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης. «Το πολιτικό σύστημα θυμίζει το πλοίο των τρελών. Κανείς δεν μιλάει με κανέναν και όλοι βρίζουν όλους, ο κ. Σαμαράς δαιμονοποιεί όποιον έχει αντίθετη άποψη και ο κ. Παπανδρέου το μόνο που κάνει είναι να καταγγέλλει την κακιά δεξιά. Είναι δυνατόν να μην μιλάμε μεταξύ μας;», αναρωτήθηκε.
Παράλληλα, ζήτησε τη συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης όσο το δυνατόν συντομότερα, εκτιμώντας ότι λόγω της οικονομικής δυσπραγίας, η χώρα θα οδηγηθεί σε πρόωρες εκλογές μέχρι το Πάσχα και εν συνεχεία σε κυβέρνηση συνεργασίας. «Καλύτερα να κάνουμε τώρα οικουμενική κυβέρνηση και ο καθένας να δώσει ό,τι καλύτερο μπορεί», ανέφερε ο κ. Καρατζαφέρης. 


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα