Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Γιατί δεν θέλησα να είμαι υποψήφιος

Κύριε διευθυντά,
σχετικά με τη δημοσίευση της 12ης Αυγούστου στα ´Χανιώτικα νέα´ του ονόματός μου για τον συνδυασμό του Δήμου Αποκορώνου, του υποψήφιου δημάρχου Κουκιανάκη Χαράλαμπου με την επωνυμία, ΕΝΑΑΚ (Ενωτική Μαχητική Αποκορωνιώτικη Κίνηση) και για τους λόγους που ζήτησα από το κ Κουκιανάκη, να μη με συμπεριλάβει στη λίστα των υποψηφίων του, έχω να επισημάνω τα εξής:
Καταρχάς, δεν έχει να κάνει με τον άνθρωπο Κουκιανάκη, που τον εκτιμώ και τον σέβομαι και που στις συζητήσεις, που τις λίγες φορές κάναμε και στις αναφορές για την υποψηφιότητά του για τον Αποκόρωνα, ήμουν σαφής και ξεκάθαρος στην απάντησή μου σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόσωπό του. Και αυτό αγαπητέ Κουκιανάκη ισχύει και τώρα, ότι σε θεωρώ έναν άνθρωπο έντιμο, ικανότατο και γνώστη για να διεκδικήσεις ένα δύσκολο Δήμο όπως θα είναι ο ´Καλλικρατικός´ Δήμος Αποκορώνου. Εξάλλου, το έχει δείξει και η πορεία σου στη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Οφείλω, όμως, να αναφερθώ στο συμβάν για δύο λόγους. Πρώτον, για τους φίλους μου και συγχωριανούς μου που είδαν το όνομά μου στη λίστα υποψηφίων και δεύτερον, να θυμίσω, στον δήμαρχο Βάμου και τη δημοτική σύμβουλο Γαβαλοχωρίου μερικά γεγονότα που είχαν συμβεί το καλοκαίρι του 2008 στο Δημοτικό Διαμέρισμα Γαβαλοχωρίου του Δήμου Βάμου και στο οποίο είμαι εγγεγραμμένος και κάτοικος.
Επειδή, λοιπόν, ήμουν υποψήφιος το 2006 στον συνδυασμό του σημερινού δημάρχου, Λεωνίδα Λιματζάκη, στον Δήμο Βάμου και επειδή ήμουν στην ομάδα επιτροπής που έστησαν τον προεκλογικό αγώνα, το πρόγραμμα και τη δράση του συνδυασμού και ξέρουν κάποιοι άνθρωποι για τι μιλάω αλλά και στις αναφορές τις δικές μου και του δημάρχου για το Γαβαλοχώρι, μετά τις εκλογές εγώ αισθανόμουν μια ευθύνη των όσων είχαν ειπωθεί.
Αποφάσισα, λοιπόν, να αποδείξω στους χωριανούς μου, όταν ο Δήμος δεν μπορεί (ή ότι άλλο Δεν?) οι τοπικές κοινωνίες μπορούν. Και ένα χωριό όπως το Γαβαλοχώρι με αυτά που έχει να αναδείξει, όταν συσπειρώνεται πολλά μπορεί.
Και όταν ξέρεις να διεκδικήσεις.
Γιατί με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαβαλοχωρίου και αφού πίστεψαν οι άνθρωποι που τότε συμμετείχαμε  ότι μπορούμε, καταφέραμε αυτό που δε μπορούσαν να κάνουν επί χρόνια, παράγοντες και άρχοντες του χωριού πριν.
Με τη συγκατάθεση του σημερινού νομάρχη, αλλά δε μπορώ να μην αναφέρω την τεράστια βοήθεια και συμπαράσταση, του τότε αντινομάρχη, Αρχοντάκη Μανώλη, καταφέραμε να αναστηλωθεί το ερειπωμένο Δημοτικό Σχολείο Γαβαλοχωρίου και να μετατραπεί σε ένα υπερσύγχρονο Νηπιαγωγείο, που στεγάζει σήμερα τα νήπια του χωριού. Τα οποία πρώτα -και για 15 χρόνια- στεγαζόταν στην αίθουσα του Συλλόγου σε απαράδεκτες για νήπια συνθήκες.
Οταν εγώ αγαπητή μου δημοτική σύμβουλε Γαβαλοχωρίου έτρεχα για να παραδοθεί το έργο και να προλάβουν τα νήπια χωριανάκια σου να στεγαστούν για τη σεζόν και όταν παρακαλάγαμε τον δήμαρχο για να μας παραχωρήσει το συνεργείο καθαρισμού και τον ηλεκτρολόγο του Δήμου για να γίνουν οι εκδηλώσεις στον προαύλιο χώρο του σχολείου, εσείς κόβατε τις αλυσίδες απ? τις πόρτες για να γίνει παζάρι σε ένα ημιτελές έργο της Νομαρχίας και όταν πήρα τον δήμαρχο να έρθει, αλλά μόνος του και όχι με την Αστυνομία όπως είπε ότι θα ερχόταν, ήρθες να με ρωτήσεις τι θα απογίνει και σε διαβεβαίωσα ότι δεν πρόκειται να γίνει τίποτα όπως και δεν έγινε.
Δεν είναι, λοιπόν, σωστό να αναφέρεσαι, σήμερα και να λες ότι ο Χατζηδάκης θα έφερνε την Αστυνομία και θα σε έστελνε αυτόφωρο, είναι απαράδεκτο, τουλάχιστον για τη θέση που λες ότι κατέχεις, αν όχι ανέντιμο. Ή τουλάχιστον θα πρέπει να σεβαστείς το μνημείο, όπως αποκαλείτε το σχολείο που μάθατε τα πρώτα σας γράμματα και όχι εμένα.
Ετσι έχουν ορισμένα από τα γεγονότα που είχαν συμβεί και ας με συγχωρέσουν ορισμένοι για κάποιες αναφορές που μπορεί να ενοχλούν.
ΣΟΥ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΥΡΙΕ ΚΟΥΚΙΑΝΑΚΗ ΕΝΑΝ ΚΑΘΑΡΟ ΚΑΙ ΤΙΜΙΟ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΓΩΝΑ.

Χατζηδάκης Γιώργος
Κάτοικος στον συνοικισμό Ασπρο του Δημοτικού Διαμερίσματος Γαβαλοχωρίου του Δήμου Βάμου
Συνδικαλιστής


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα