Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Προσπάθειες για καλύτερες συνθήκες περίθαλψης

Εντείνει τις προσπάθειές του ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης ´για ενημέρωση με στόχο την έγκαιρη ακριβή διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία, για διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών περίθαλψης από επαρκές εξειδικευμένο προσωπικό σε όλους τους Νομούς του νησιού μας και βέβαια την απρόσκοπτη χωρίς γραφειοκρατικές διαδικασίες πρόσβαση των ασθενών σε όλες τις σύγχρονες  θεραπείες´.
Αυτό τονίζει σε χθεσινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Ρευματοπαθών Κρήτης με αφορμή τα επτά χρόνια δράσης του αλλά και την αυριανή (12 Οκτωβρίου) Παγκόσμια Ημέρα Κατά της Αρθρίτιδας και εξηγεί:
´Την ημέρα αύτη έχει πια καθιερωθεί σε όλο τον κόσμο οι οργανώσεις ασθενών να κινητοποιούνται ώστε να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη αλλά και η Πολιτεία γύρω από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ρευματοπαθείς στην καθημερινότητά τους, στην εργασία στην οικογενειακή και κοινωνική τους ζωή.
Η εργασία και τα άτομα με ρευματικές παθήσεις είναι ο κεντρικός άξονας γύρω από τον οποίο δραστηριοποιούνται όλες οι οργανώσεις ασθενών στην Ευρώπη, όπως έχει καθοριστεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ατόμων με ρευματικές παθήσεις για τα έτη 2009 και 2010. Οι δραστηριότητες αυτές έχουν σαν στόχο να αναδείξουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα αυτά στην εύρεση εργασίας, τις δυσκολίες λόγω των προβλημάτων υγείας τους  να τη διατηρήσουν και τέλος την προσπάθεια  επανένταξής τους στον εργασιακό χώρο.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αρθρίτιδας την Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010 το πρωί, μέλη εθελοντές του Συλλόγου μας θα βρίσκονται σε όλα τα Νοσοκομεία των μεγάλων πόλεων του νησιού μας (Ηράκλειο, Χανιά, Ρέθυμνο, Αγ. Νικόλαος, Σητεία, Ιεράπετρα)με ενημερωτικά έντυπα που θα διανέμουν στους επισκέπτες.
Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010, από τις 10 π.μ. – 3 μ.μ., στον χώρο της «Λότζια» στο Ηράκλειο θα βρίσκεται η έκθεση φωτογραφιών Working Wonders (Θαύματα στον χώρο της εργασίας). Η έκθεση έχει επισκεφτεί όλες τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και αποτελείται από 16 βραβευμένες  φωτογραφίες στον διαγωνισμό που διοργάνωσε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Ατόμων με Ρευματικές παθήσεις. Είναι φωτογραφίες και μαρτυρίες (μεταφρασμένες στα Ελληνικά) ασθενών από διάφορες χώρες της Ευρώπης, που έχουν καταφέρει ξεπερνώντας τα προβλήματα υγείας τους, να παραμείνουν στον χώρο εργασίας τους και είναι δραστήριοι και παραγωγικοί όπως και πριν την εκδήλωση των νοσημάτων τους.
Τηλέφωνα επικοινωνίας Συλλόγου Ρευματοπαθών Κρήτης 2810392024, 2810375031 από Δευτέρα – Πέμπτη 4 – 8 μ.μ. e-mail: sylogosreum.crete@gmail.com    website:www.srcrete.gr´.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα