Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Απάντηση δημάρχου Ελ. Βενιζέλου σε δημοσίευμα

Κύριε διευθυντά,
με αφορμή το δημοσίευμα της 22ας Σεπτεμβρίου σχετικά με την αντικατάσταση του κ. Ανδρέα Ψαρουδάκη από τη θέση του αντιδημάρχου και προς αποκατάσταση της αλήθειας οφείλω να ξεκαθαρίσω τα εξής:
Η αντικατάσταση του κ. Ψαρουδάκη από τη θέση του αντιδημάρχου δεν οφείλεται σε καμία περίπτωση στη συμμετοχή του στον συνδυασμό του κ. Αρχοντάκη, όπως ο νυν νομάρχης ψευδώς ισχυρίζεται, αλλά στην έλλειψη συνεργασίας σε συνάρτηση με τα καθήκοντα που του είχαν ανατεθεί, εις βάρος της αποτελεσματικής και εύρυθμης λειτουργίας του Δήμου Ελ. Βενιζέλου.
Στο ψηφοδέλτιο του κ. Αρχοντάκη συμμετέχει και άλλος αντιδήμαρχος αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ελ. Βενιζέλου, χωρίς ωστόσο οι εν λόγω, να παυτούν ή να αντικατασταθούν για τον απλό εξής λόγο: ότι συνεχίζουν να εργάζονται και να εκτελούν τα καθήκοντά τους, με συνέπεια και με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του Δήμου και των πολιτών αυτού και όχι το προσωπικό τους συμφέρον.
Ο νυν νομάρχης, στη δήλωση του, επιδιώκει τη σύγκρισή μου με άλλους δημάρχους, προβάλλοντάς τους ως παράδειγμα προς «μίμηση». Αποκρύβει όμως ότι νυν δήμαρχοι και υποψήφιοι του συνδυασμού του, απέλυσαν ειδικούς συνεργάτες – συμβούλους τους, επειδή επέλεξαν να συμμετάσχουν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές σε διαφορετικό συνδυασμό από αυτόν του κ. Αρχοντάκη. Σε αυτές τις περιπτώσεις άραγε δεν ισχύει η ρήση του κ. Αρχοντάκη ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα του κάθε πολίτη να επιλέξει το πρόσωπο που τον εκφράζει και εμπιστεύεται»;
Για τη νομιμότητα ή μη της αντικατάστασης του αντιδημάρχου που είχα ο ίδιος ορίσει όπως και για τους χαρακτηρισμούς του κ. νομάρχη περί «παράνομης» απόφασης, θέλω απλά του να υπενθυμίσω ότι ο ίδιος δεν είναι ούτε δικαστής ούτε αρμόδιος να προδικάζει τη νομιμότητα οποιαδήποτε  πράξης μου.
Τέλος και σε ό,τι αφορά τις (μειωτικές) αναφορές του κ. Αρχοντάκη στο πρόσωπο μου για το ήθος, το ύφος και το πολιτικό πολιτισμό μου, του επισημαίνω ότι δεν πρόκειται να τον ακολουθήσω σε τακτικές πολιτικής όξυνσης και τεχνητής πόλωσης, που ως μοναδικό σκοπό έχουν τη δημιουργία εντυπώσεων και την παραπλάνηση των πολιτών από τα πραγματικά προβλήματα του τόπου μας.
Από την πλευρά μου, καταθέτω στους πολίτες το έργο μου, την αγάπη μου για τον Δήμο μου και τις σταθερές μου αξίες όλα αυτά τα χρόνια, προκειμένου να τα αξιολογήσουν? Είμαι βέβαιος ότι στο ισοζύγιο του ήθους και του πολιτικού πολιτισμού θα με κρίνουν θετικά.

Ο δήμαρχος
Ελ. Βενιζέλου
Εμμ. Κεμεσίδης


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα