Μουσείο Τυπογραφείας

Ενα πρόβλημα στον Ι.Ν. των Αγίων Πατέρων στην Πολυρρήνια Κισάμου

Κύριε διευθυντά,
ήθελα μέσω της έγκριτης εφημερίδας σας να διαμαρτυρηθώ προς κάθε αρμόδια αρχή και με τη διαμαρτυρία μου αυτή να φέρω στο φως της δημοσιότητας ένα πρόβλημα που υπάρχει εδώ και πολλά χρόνια.
Πρόκειται για ένα σοβαρό πρόβλημα στον Ιερό Ναό των Αγίων Πατέρων στην Πολυρρήνια Κισάμου, που δείχνει αν μη τι άλλο το μέγεθος της αδιαφορίας των αρμοδίων.
Συγκεκριμένα, στον ανατολικό τοίχο του παραπάνω Ναού, υπάρχουν ρωγμές που το άνοιγμα μιας εξ αυτών, κατά την εκτίμησή μου ξεπερνά τους πέντε πόντους και διασχίζει σχεδόν κάθετα ολόκληρο τον τοίχο.
Πιστεύω ότι είναι πολύ πιθανό οι ρωγμές αυτές σ? έναν ενδεχόμενο σεισμό να προκαλέσουν την κατάρρευση του τοίχου και κατ? επέκταση την κατάρρευση του Ναού.
Εδώ ήθελα να τονίσω ότι η αρχαία Πολυρρήνια αποτελεί ισχυρό πόλο έλξης καθ? όλη τη διάρκεια του χρόνου τουριστών, οι οποίοι αναγκαστικά για να μεταβούν και να θαυμάσουν από κοντά τα τείχη της αρχαίας πολιτείας, τις δεξαμενές και διάφορα άλλα αρχαία ευρήματα, που υπάρχουν διάσπαρτα σ? εκείνο τον χώρο, διαβαίνουν έξω από τον Ναό και υποχρεωτικά αντικρίζουν τον τοίχο με τις ρωγμές. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που επισκέπτονται την αρχαία Πολυρρήνια, δυο και τρεις συνεχόμενες φορές και φανταστείτε τι εικόνα θα σχηματίζουν για μας, όταν το ίδιο πρόβλημα το αντικρίζουν κάθε φορά και πιο έντονο.
Παρακαλώ ως Έλληνας πολίτης και ως τακτικά εκκλησιαζόμενος στον εν λόγω Ναό, οι αρμόδιοι να μεριμνήσουν πριν είναι πολύ αργά για την οριστική λύση του προβλήματος που μας προσβάλλει διεθνώς κάθε χρόνο.

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία
Δημήτρης Κ. Τυραϊδής,
συγγραφέας ? ποιητής

Γράψτε το σχόλιό σας

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία και το μήνυμά σας:
Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικα.

Σχόλια με υβριστικό, απειλητικό, ρατσιστικό ή άλλο περιεχόμενο που η συντακτική ομάδα κρίνει πως δεν προσφέρουν στο γόνιμο διάλογο, δεν θα δημοσιεύονται. Παρακαλούμε να αποφεύγετε τα greeklish.