Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποχώρηση ΝΔ από την Προανακριτική

Αθήνα
Την αποχώρησή της από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής για το σκάνδαλο του Βατοπαιδίου ανακοίνωσε την Τρίτη η Νέα Δημοκρατία.
«Τυχόν παραμονή μας θα εξυπηρετούσε μόνο και μόνο το σχεδιασμό του ΠΑΣΟΚ για αποπροσανατολισμό του ελληνικού λαού, με στόχο την παραπομπή στελεχών της προηγούμενης κυβέρνησης χωρίς στοιχεία», τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των βουλευτών της ΝΔ στην επιτροπή, Νίκος Δένδιας.
Συμπλήρωσε ότι «το ΠΑΣΟΚ στη μικροπολιτική προσπάθειά του να συντηρήσει ένα σκάνδαλο – παρωδία χωρίς ίχνος πολιτικού χρήματος προχώρησε στη σύσταση της εξεταστικής με προφανή σκοπό την παραπομπή υπουργών της ΝΔ στο Ειδικό Δικαστήριο, χωρίς να διαπιστωθεί η οποιαδήποτε ζημία του Δημοσίου».
Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι η ΝΔ είχε ζητήσει τρία προτάγματα που δεν έχουν γίνει αποδεκτά. Ετσι, κατά τον ίδιο:
´Η συνέχιση των εργασιών καθίσταται άνευ αντικειμένου, εφόσον δεν υπάρχει πορισματική έκθεση από την Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών ή άλλον αρμόδιο φορέα για την αποτίμηση της ζημίας του ελληνικού Δημοσίου. Το σύστημα των αντικειμενικών αξιών, το οποίο κατά τις διαβεβαιώσεις του γ.γ. του Υπουργείου Οικονομικών είναι και το μόνο που λαμβάνει υπόψη το υπουργείο, δεν επαρκεί για την αποτίμηση της ζημίας του Ελληνικού Δημοσίου, κατά τα διεθνώς ισχύοντα και τα επιστημονικώς παραδεκτά.
Η εμπορική αξία των ακινήτων που αντηλλάγησαν δεν δύναται, σύμφωνα με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, να αποτιμηθεί και ως εκ τούτου καθίσταται ανέφικτος και αυθαίρετος ο προσδιορισμός τυχόν υπερεκτιμήσεων ή υποεκτιμήσεων, σε σχέση με την αντικειμενική και κατασκευαστική τους αξία.
Κατ´ ακολουθία καθίσταται αδύνατη η διερεύνηση ύπαρξης ποινικών ευθυνών και στοιχειοθέτηση κατηγορίας´.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Ν. Τσούκαλης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Θεωρούμε ως Δημοκρατική Αριστερά ότι η αποχώρηση της ΝΔ από την Επιτροπή για τη διερεύνηση του σκανδάλου του Βατοπαιδίου υπονομεύει την από κοινού απόφαση για διερεύνηση του μεγαλύτερου σκανδάλου της τελευταίας εικοσαετίας».
Πηγές του ΣΥΝ τόνιζαν ότι σε κάθε περίπτωση δεν αναμένονται αποφάσεις μέχρι το τέλος της εβδομάδας, γιατί πέραν των συζητήσεων, που βρίσκονται σε εξέλιξη, θα αναμένουν και την ανακοίνωση των υποψηφίων του ΠΑΣΟΚ.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα