Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΑΡΧΙΖΕΙ Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ

Αθήνα
Ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς σε καύσιμα και προϊόντα μετά τη λήξη της απεργίας των ιδιοκτητών φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης, οι οποίοι ξεκινούν άμεσα διάλογο με το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών.
Ήδη συστάθηκαν ομάδες εργασίας από τις δυο πλευρές οι οποίες θα θέσουν στο τραπέζι θέματα συνταξιοδοτικά, φορολογικά και ασφαλιστικά του κλάδου των μεταφορέων. Πάντως οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων κατέθεσαν προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά της επίταξης που επιβλήθηκε στα οχήματα τους την περασμένη Πέμπτη. Πιο αναλυτικά:
Άμεσα ο διάλογος
Άμεσα ξεκινά ο διάλογος του Υπουργείου Υποδομών με τους ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων δημόσιας χρήσης μέσω ομάδων εργασίας που σύστησαν οι δυο πλευρές.
Από το πρωί χθες (Δευτέρα), ο Δημήτρης Ρέππας είχε διαδοχική επικοινωνία με συναρμόδιους υπουργούς και συζήτησε μαζί τους θέματα που αφορούν στο συνταξιοδοτικό, ασφαλιστικό και φορολογικό των μεταφορέων. Στο τραπέζι του διαλόγου θα μπουν μόνο αυτά τα θέματα καθώς το υπουργείο διαμηνύει ότι σε καμία περίπτωση δεν τίθεται υπό συζήτηση το επίμαχο νομοσχέδιο για το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Οι μεταφορείς εξακολουθούν να ζητούν την άρση της επίταξης αφού την έλαβαν ως προϋπόθεση για την λήξη των απεργιακών κινητοποιήσεων, ενώ από το Υπουργείο Υποδομών διαμηνύουν ότι εφόσον οι μεταφορείς επιστρέψουν κανονικά στα καθήκοντα τους και ομαλοποιηθεί πλήρως η τροφοδοσία της αγοράς, η ανάγκη της επίταξης αίρεται από μόνη της.
Μάλιστα προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, ζητώντας την αναστολή της απόφασης.
Οι μεταφορείς πάντως δεσμεύτηκαν για τη μη πραγματοποίηση άλλων κινητοποιήσεων για όσο διάστημα συνεχίζεται ο διάλογος με την κυβέρνηση μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή, η οποία υπολογίζεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.
Σε γρήγορους ρυθμούς
η τροφοδοσία
Την ίδια ώρα ομαλοποιείται η τροφοδοσία της αγοράς με καύσιμα και προϊόντα.
Ο εφοδιασμός ξεκίνησε την Παρασκευή με τα ΙΧ βυτιοφόρα, που κινήθηκαν το Σαββατοκύριακο και από χθες επέστρεψαν στην κυκλοφορία και τα Δημοσίας Χρήσεως.
Την ικανοποίησή του για τη συνεργασία μεταξύ των φορέων της πολιτείας και των Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών που κατέστησε εφικτό τον ικανοποιητικό εφοδιασμό της αγοράς με καύσιμα, ακόμη και σε απομακρυσμένες περιοχές εκφράζει ο Σύνδεσμος Εταιριών Εμπορίας Πετρελαιοειδών με σημερινή ανακοίνωση, μετά την αναστολή της απεργίας των μεταφορέων.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα