Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
Σε “σύρραξη” μετατράπηκε το φιλικό του Ηράκλη
Το “ρόπαλό” τους άρπαξαν οι παίκτες του Ηρακλή, καθώς το φιλικό παιχνίδι με την Κατάνια μετατράπηκε σε γενική σύρραξη μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων, συνοδευόμενη? από το “πέσιμο” που έγινε στην συνέχεια από οπαδούς των γηπεδούχων στον διαιτητή για την αποβολή του Μπαριέντος.
Η αιτία της σύρραξης ήταν το χτύπημα που δέχθηκε εκτός φάσης ο Κανακούδης από τον Μπαριέντος. Τα αίματα άναψαν με τους παίκτες Ηρακλή να επιτίθενται φραστικά στον παίκτη της Κατάνια και να επικρατεί στον αγωνιστικό χώρο ένα πανδαιμόνιο. Έτσι λοιπόν αναγκαστικά ο διαιτητής σφύριξε την λήξη του αγώνα με τους πιο ψύχραιμούς να προσπαθούν να κρατήσουν τους πιο θερμόαιμους.
Για την ιστορία να αναφέρουμε πως ο Γηραιός ήταν πίσω στο σκορ από το 24ο λεπτό όταν ο Μάξι Λόπες πέρασε κάθετη πάσα στον Ρικιούτι, τον οποίο έχασε ο Κατσικάς, ο Μπαντής έκανε έξοδο αλλά το διώξιμο της μπάλας ήταν κακό και ο Πέσε από μακρινή θέση πλασάρει σωστά και ανοίγει το σκορ.
Στο πρώτο ημίχρονο ο Ηρακλής στάθηκε καλά στον αγωνιστικό χώρο. Είχε καλή κυκλοφορία της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του ημιχρόνου, δεν μπόρεσε όμως να απειλήσει τον Καμπανιόλο.
Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ο Γηραιός μπήκε δυνατά και σε διάστημα έξι λεπτών έχασε τρεις καλές ευκαιρίες. Στο 60′ πολύ ωραία ενέργεια του Πιτσόκου από τα δεξιά, καλή σέντρα του νεαρού, αλλά η κεφαλιά του Γιάκομπ καταλήγει άουτ. Στο 63ο λεπτό ο Ζοτ πέρασε με εντυπωσιακό τρόπο δύο αμυντικούς, αλλά ο πορτιέρο της Κατάνι απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Και στο 66′ καλή σέντρα του Κανακούδη, κεφαλιά του Κρέιτσι, λίγο άουτ.

“AQUATHLON ΜΕ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ”
Πρωτιά για τη Μαρία Καμισάκη
Με χρόνο 48:52, η Μαρία Καμισάκη αναδείχθηκε νικήτρια στο “Aquathlon με Πανσέληνο”, εκδήλωση που αποτελούταν από 750μ κολύμπι στη θάλασσα και 6χλμ τρέξιμο στην άμμο της παραλίας του Σχινιά.
Η ιδιαιτερότητα αυτής της εκδήλωσης είναι ότι γίνεται υπό το φως του γεμάτου Φεγγαριού και η εκκίνηση δόθηκε λίγο πριν εξαφανιστεί το τελευταίο φως της ημέρας.
Οι 138 συμμετέχοντες είχαν εξοπλιστεί με φωσφορίζοντα βραχιόλια και περιλαίμια και δόθηκε το σύνθημα της εκκίνησης από την παραλία. Πρώτος βγήκε από το νερό ο Δημήτρης Μανολακένας σε 11:45, ακολουθούμενος από τους Χρήστο Iγγλέζο και Αλέξη Δρυμωνάκο, όλοι τους σε λιγότερο από 12 λεπτά. Οι χρόνοι αυτοί περιλαμβάνουν και τον χρόνο που χρειάστηκαν για την αλλαγή για το τρέξιμο. Ο Αλέξης Αντωνόπουλος βγήκε 4ος κατά σειρά, αλλά πέρασε τους υπόλοιπους στο τρέξιμο, τερματίζοντας τελικά στην πρώτη θέση σε 38:30 συνολικό χρόνο. Πίσω του ακολούθησε ο Μάρκος Πάχος με 1μιση λεπτό διαφορά και τρίτος ο Παναγιώτης Δημουλέας. Πολύ κοντά τους ήταν ο Γιάννης Ψαρέλης και Δημήτρης Μανολακένας, καθώς όλοι τερμάτισαν σε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα από τον Μάρκο.
Όπως αναφέραμε, στις γυναίκες νικήτρια ήταν η Μαρία Καμισάκη με 48:52 με δεύτερη την Ελίνα Μακρίδη (51:05) και την Σεμέλη Αντύπα (51:25).

ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ
Παρουσιάστηκε ο Μπουμσόνγκ

Αθήνα
Την επιθυμία του να μεγαλουργήσει με την φανέλα του Παναθηναϊκού, εξέφρασε με δηλώσεις του ο Γάλλος αμυντικός Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, στο πλαίσιο της επίσημης παρουσίασης του από την ΠΑΕ.
Το νέο απόκτημα της ομάδας, αναφέρθηκε επίσης στις φιλοδοξίες του, οι οποίες συμβαδίζουν με αυτές του «τριφυλλιού», στη σχέση του με την μητέρα του, ενώ επεσήμανε ότι όταν θα έρθει η ώρα να γίνει ο ηγέτης της άμυνας των «πρασίνων», θα το πετύχει δίνοντας τον καλύτερο του εαυτό.
«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα στον Παναθηναϊκό. Έχω έρθει στην πιο δυνατή ομάδα της Ελλάδας κι ελπίζω η μεταγραφή μου να συνδυαστεί με τα καλύτερα χρόνια της καριέρας μου. Θέλω να είμαι καλός, να δώσω το καλύτερο όπου πρέπει και όταν πρέπει λόγω της εμπειρίας μου. Γνωρίζω ότι αυτό που ενδιαφέρει είναι να κερδίζεις τίτλους. Προτεραιότητα μου είναι το πρωτάθλημα. Όποιοι άλλοι τίτλοι έρθουν θα είναι μέσα στις φιλοδοξίες μου», δήλωσε αρχικά και συνέχισε:
«Έχω έρθει στον Παναθηναϊκό, θέλω να είμαι καλός και να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό. Πιστεύω όταν θα έρθει η ώρα να ηγηθώ της άμυνας θα το πετύχω δίνοντας τον καλύτερο εαυτό σε κάθε παιχνίδι και δίνοντας αυτό που πρέπει. Γνωρίζω πολύ καλά ότι ότι δεν μετράει το παρελθόν και οι ιστορίες. Η απόδειξη προς τους φιλάθλους πρέπει να είναι καθημερινή. Πρέπει να αποδείξω ότι σωστά με εμπιστευθήκανε. Όταν έρθεις σε μία νέα ομάδα είσαι νέος ποδοσφαιριστής κι έχω μεγάλο κίνητρο να αγωνιστώ. Δεν θέλω να εξιστορήσω τι σημαίνει Παναθηναϊκός. Είναι γεγονός ότι όταν μια ομάδα κάνει κινήσεις με τις οποίες αποδεικνύει ότι σε εμπιστεύεται και γνωρίζοντας κόσμο που περιβάλλεται από αυτήν την εμπιστοσύνη, αποδέχθηκα την πρόσκληση. Θέλω να μεγαλουργήσω μαζί με τον Παναθηναϊκό».
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΜΑΡΙΤΣ Η ΚΑΕ
Και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ο Άλεξ Μάριτς, όπως ανακοίνωσε η πράσινη ΚΑΕ το μεσημέρι της Παρασκευής. Ο 25χρονος σέντερ, ο οποίος πέρυσι αγωνίστηκε στην Παρτιζάν, υπέγραψε 2ετές συμβόλαιο με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.
Ο Μάριτς ήταν ο κορυφαίος σέντερ της περιόδου 2009-10 για την Ευρωλίγκα μέσω της παρουσίας του στην καλύτερη πεντάδα, ενώ και τα στατιστικά συνηγορούν σε αυτή την κατεύθυνση, καθώς ήταν στην κορυφή έξι στατιστικών κατηγοριών: Ήταν πρώτος στο σύστημα αξιολόγησης (21,11), στα συνολικά ριμπάουντ (8,39), στα επιθετικά ριμπάουντ (3,39), στα κερδισμένα φάουλ (7), στις εύστοχες βολές και στις προσπάθειες για βολές. Στην Αδριατική Λίγκα σε 22 αγώνες είχε μέσο όρο 11,5 πόντους- 7,5 ριμπάουντ- 1,2 ασίστ- 1,2 κλεψίματα και 0,6 τάπες σε 24

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ
Καλή παρουσία ο ΝΟΧ

Με τον καλύτερο τρόπο ολοκληρώθηκε η αγωνιστική περίοδος για το τμήμα κολύμβησης του ΝΟΧ, αφού μετέχοντας (με συνολικά 21 αγόρια-κορίτσια) στο πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης κατηγοριών που διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, κατέκτησε -με την Ναταλία Κελαϊδή- 2 ασημένια και ένα χάλκινο μετάλλιο. Ακόμη, αθλητές-τριες του χανιώτικου Ομίλου -συμμετέχοντας σε τελικούς διαφόρων αγωνισμάτων και ηλικιακών κατηγοριών- κατέλαβαν δυο 4ες, τρεις 5ες, δυο 6ες, τρεις 7ες και δυο 8ες θέσεις, δηλαδή συνολικά δεκαέξι παιδιά μπήκαν στην πρώτη οκτάδα.
Αναλυτικά τ’ αποτελέσματα τα παρουσιάζαμε καθημερινά κατά τη διάρκεια των αγώνων και σήμερα θ’ αναφερθούμε στις βαθμολογίες του πρωταθλήματος, στο οποίο πήραν μέρος περίπου 1300 κολυμβητές-τριες, εκπροσωπώντας σχεδόν 100 σωματεία της χώρας μας.
Βαθμολογία νεανίδων (30 σωματεία): Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 121, Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης 93, Άρης Θεσ/νικης 88, Εθνικός ΟΦΠΦ 85, Γ.Σ. Περιστερίου 71, Α.Ο. Ωκεανός 69, Ν.Ο Πατρών 65, Ν.Ο. Χανίων 29.
Εφήβων (24 σωματεία, δεν είχε εκπρόσωπο ο ΝΟΧ): Εθνικός ΟΦΠΦ 166, Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 107, Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης 97, ΠΑΟΚ 84, Άρης Θεσ/νικης 81, Ηρακλής Θεσ/νικης 50, Α.Ε. Χαϊδαρίου 46, Κ.Ο. Αργοναύτες 43.
Γενική βαθμολογία εφήβων-νεανίδων (42 σωματεία): Εθνικός ΟΦΠΦ 251, Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 228, Άρης Θεσ/νικης 169, Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης 99, Ο.Φ.Θ. Αλεξανδρούπολης 93, Γ.Σ. Περιστερίου 87, ΠΑΟΚ 84, Α.Ο. Ωκεανός 81, …. 13ος ΝΟΧ 29.
Κορασίδων-παγκορασίδων Α’ και Β’ (71 σωματεία): Γ.Σ. Περιστερίου 223, ΧΑΝΘ 143, ΠΑΟΚ 139, Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης 131, Α.Ε. Χαϊδαρίου 123, Όμιλος Ερασιτεχνων Αλιέων και Ναυτικών 95, Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 76, Α.Ο. Ωκεανός 69, …. 34ος ΝΟΧ 19.
Παίδων-παμπαίδων Α’ και Β’ (69 σωματεία): Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης 303, Άρης Θεσ/νικης 157, Α.Ο. Ωκεανός 130.5, ΠΑΟΚ 118, Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 111, Πανελλήνιος 104.5, Ηρακλής Θεσ/νικης 91, Ν.Ο. Καβάλας 76, …. 43ος ΝΟΧ 12.
Γενική βαθμολογία παίδων-κορασίδων -παμπαίδων-παγκορασίδων Α’ και Β’ (92 σωματεία): Α.Ν.Ο. Αργυρούπολης 434, ΠΑΟΚ 257, Γ.Σ. Περιστερίου 251, Άρης Θεσ/νικης 207, Α.Ο. Ωκεανός 199.5, Α.Ε. Χαϊδαρίου 197, Κ.Ο. Ποσειδώνας Ιλισίων 187, ΧΑΝΘ 171, …. 36ος ΝΟΧ 31.

Στα Ιωάννινα η τελική φάση
του μπιτς βόλεϊ κατηγοριών Κ17
Πέντε χανιωτάκια θα πάρουν μέρος στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος μπιτς βόλεϊ Κ17 (παίδων-κορασίδων), η οποία διεξάγεται σήμερα και αύριο στο Πέραμα Ιωαννίνων, σε δυο 12αρια ταμπλό. Στ’ αγόρια, θα παίξουν οι Βουρλάκης Δημήτρης και Ντοκάκης Μάνος, έχοντας συμπαίκτες τους ηρακλειώτες Σκανδαλάκη Νίκο και Φραγκιαδάκη Μανώλη, αντίστοιχα, ενώ στα κορίτσια μετέχουν οι Βουγιουκαλάκη Μυρτώ / Ντουσάκη Ζωή, αλλά και η Βλαχάκη Κωνσταντίνα με συμπαίκτρια την Σπανού Άννα, από την Χαλκίδα, δηλαδή οι νικήτριες την περασμένη εβδομάδα στην Κ20, που παίρνουν μέρος με “κάρτα ελευθέρας”, στο πλαίσιο της προετοιμασίας εν όψει της συμμετοχής τους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κάτω των 18 ετών, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στο Πόρτο της Πορτογαλίας. Στην ίδια διοργάνωση θα πάρουν μέρος και οι Βραχνάς Γ. / Παππούλης Κ. (από την Κω), οι οποίοι κέρδισαν πριν μια εβδομάδα τον τίτλο και στην Κ20.

Νέα προσπάθεια στο ευρωπαϊκό
τεχν. κολύμβησης ο Τσουρουνάκης
Με τ’ αγωνίσματα της 4ης ημέρας συνεχίζεται σήμερα στο Καζάν της Ρωσίας το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τεχνικής κολύμβησης ανδρών-γυναικών και ο αθλητής του ΝΟΧ, Αντώνης Τσουρουνάκης θα προσπαθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζει και να πάρει μέρος στα 200μ επιφάνειας.
Ο χανιώτης κολύμβητής στάθηκε πολύ άτυχος τη 2η ημέρα της διοργάνωσης, αφού η τροφική δηλητηρίαση που “κτύπησε” τη ελληνική αποστολή δεν του επέτρεψε να είναι σε θέση να διεκδικήσει μετάλλιο στο “καλό του” αγώνισμα, τα 400μ επιφάνειας, όπου τελικά κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια για ν’ αγωνιστεί στον τελικό και πήρε την 7η θέση, με χρόνο 3.09.10 (το επίσημο φετινό του ρεκόρ είναι 3.04.49).
Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε η εθνική μας, έχει ήδη κατακτήσει δυο ασημένια μετάλλια, με τον Σταυριανό Σισμανίδη (2ος στα 50μ επιφάνειας με 16.05, επίδοση που αποτελεί πανελλήνιο ρεκόρ) και τον Ουίλιαμ Μπαλντουίν (2ος στα 100μ επιφάνειας με 35.69, επίσης πανελλήνιο ρεκόρ).

Οι εκλογές της ΕΟΠΕ
Mε τη συμμετοχή 190 (σε σύνολο 334 ενεργών) σωματείων ολοκληρώθηκαν οι εκλογές της ΕΟΠΕ και ήδη συγκροτήθηκε σε σώμα το νέο διοικητικό συμβούλιο (στο οποίο μετέχει και ο πρόεδρος της ΕΣΠΕΚ), με την εξής σύνθεση. Πρόεδρος: Αχ. Μαυρομάτης, Α’ αντιπρόεδρος: Ι. Στουραΐτης, Β’ αντιπρόεδρος: Κ. Ψαρουδάκης, γενικός γραμματέας: Π. Σιδέρης, ειδικός γραμματέας: Σ. Πική, ταμίας: Α. Βαλσαμής.
Βρέθησαν 190 ψηφοδέλτια, εκ των οποίων 184 ήταν έγκυρα, 3 άκυρα και 3 λευκά. Από τους 21 υποψηφίους που εξελέγησαν, τις περισσότερες ψήφους πήρε ο Ι. Στουραΐτης (183), ακολούθησαν οι Γ. Διόνας (181), Απ. Βέτσας, Αθ. Ρέρρας (από 180) και Κ. Κυριάκου (179), ενώ ο Αχ. Νικολαϊδης πήρε 177 και ο Κ. Ψαρουδάκης 166.
Στις πρώτες του δηλώσεις, ο νέος πρόεδρος της ομοσπονδίας βόλεϊ τόνισε: «Θέλω πρώτα απ? όλα να ευχαριστήσω τα σωματεία που ήρθαν να ψηφίσουν ξεπερνώντας τις δυσκολίες. Οι εκλογές έγιναν σε εργάσιμη ημέρα, εν μέσω διακοπών και με το πρόβλημα της ανεπάρκειας βενζίνης σε όλη τη χώρα. Ο αριθμός 190 είναι μεγάλος, αλλά θέλω να ευχαριστήσω, κι αυτούς που προσπάθησαν να έρθουν στην Αθήνα, αλλά δεν μπόρεσαν λόγω των δυσκολιών που προανέφερα. Έχω πλήρη επίγνωση της ευθύνης που αναλαμβάνω εγώ και οι συνεργάτες μου, αλλά και το σημείο στο οποίο βρίσκεται αυτή την εποχή το ελληνικό βόλεϊ. Το φορτίο είναι βαρύ, αλλά υπάρχει διάθεση και όρεξη για δουλειά, προκειμένου να πάμε μπροστά».

Σήμερα διεξάγονται οι ημιτελικοί στο τουρνουά μπάσκετ του Τσιβαρά
Το Σαββατοκύριακο ολοκληρώνεται το τουρνουά μπάσκετ που διεξάγεται για 2η χρονιά στο γήπεδο που βρίσκεται στον Τσιβαρά, το οποίο διοργανώνουν ο Μορφωτικός Σύλλογος Τσιβαρά και ο αθλητικός σύλλογος “Τιτάν” Καλυβών, σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων.
Σήμερα θα διεξαχθούν οι δυο ημιτελικοί (7μμ Τιτάν – Καλύβες και 9μμ Βάμος – Αρμένοι), ενώ αύριο, οι ηττημένες θα παίξουν (7μμ) στο μικρό τελικό και οι νικήτριες θα διεκδικήσουν στον τελικό (9μμ) το χρυσό μετάλλιο.
Όπως είναι γνωστό, στο τουρνουά μετείχαν οκτώ αντιπροσωπευτικές ομάδες από την επαρχία Αποκορώνου, χωρισμένες σε δυο ομίλους και τ’ αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής ήταν. Α’ όμιλος: Τιτάν – Γαβαλοχώρι 69-49, Τσιβαράς – Αρμένοι 39-55. Β’ όμιλος: Βάμος – Πλάκα 49-48, Νιο Χωριό – Καλύβες 52-60.
Τελικές βαθμολογίες (σε 3 αγώνες). Α’ όμιλος: Τιτάν 6, Αρμένοι 5, Τσιβαράς 4, Γαβαλοχώρι 3. Β’ όμιλος: Βάμος 6, Καλύβες 5, Νιο Χωριό 4, Πλάκα 3. Όπως φαίνεται και από το προαναφερόμενο πρόγραμμα των ημιτελικών, σε αυτούς παίζουν χιαστί οι δυο πρώτες ομάδες κάθε ομίλου.
Όπως συνέβη και πέρυσι (οπότε νικήτρια ομάδα είχε αναδειχθεί αυτή των Καλυβών), η “αυλαία θα πέσει” την Κυριακή 8 Αυγούστου, με τη διοργάνωση Κρητικής βραδυάς, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνουν και οι απονομές.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα