Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μικροί και φέτος οι “89άρηδες”

Επισημοποιήθηκε χθες στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΠΟ ότι οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, αλλά και του περιφερειακού, θα έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν και στα νέα πρωταθλήματα τους γεννηθέντες μετά την 1-1-1989 ως μικρούς. Η σχετική συμπληρωματική διάταξη θα αποσταλεί προς όλα τα σωματεία και θα αναφέρει ότι αυτό θα ισχύσει μόνο για φέτος (όπως έχουμε γράψει, τη σεζόν 2011-12 ως μικροί θα λογίζονται οι γεννηθέντες μετά την 1-1-1991). Ακόμη, από την ΕΠΟ ανακοινώθηκε ότι οι δηλώσεις συμμετοχής στο περιφερειακό θα υποβάλλονται μέχρι τις 6 Αυγούστου, χωρίς παράταση, ενώ το πρωτάθλημα θ’ αρχίσει το Σαββατοκύριακο 18-19 Σεπτεμβρίου.
* Τις πρώτες ημέρες της επόμενης εβδομάδας θα ξεκαθαρίσει το… μέλλον της Σπάθας. Χθες έγινε συνάντηση μεταξύ μελών του Δ.Σ. της ομάδας του Κολυμπαρίου και εκπροσώπου του κ. Σγουράκη, ανταλλάχθηκαν απόψεις και οριστική απάντηση από την πλευρά του δεύτερου, αναμένεται μέχρι την προσεχή Τρίτη. Πάντως αν δεν βρεθεί λύση, το πιθανότερο είναι ότι η Σπάθα όχι μόνο δεν θα πάρει μέρος στο περιφερειακό, αλλά η μεγάλη της ομάδα θα μείνει ανενεργή για ένα χρόνο.
* Ο νεαρός επιθετικός, Βασίλης Σκούρτης, ο οποίος άρχισε την καριέρα του στους Νέους Χανίων, υπεγραψε τριετές συμβόλαιο στον Πανιώνιο.

Παγκρήτιο τουρνουά μπιτς βόλεϊ

Ο Μάνος Ντοκάκης με συμπαίκτη τον Εμμ. Φραγκιαδάκη (από το Ηράκλειο) αναδείχθηκαν νικητές στην Κ17 αγοριών του Regional τουρνουά μπιτς βόλεϊ που διοργάνωσε προχθές στο Ρέθυμνο η ΕΣΠΕΚ, κερδίζοντας στον τελικό (ο οποίος -λόγω του προχωρημένου της ώρας- κρίθηκε στο ένα σετ) 21-19 τους ηρακλειώτες Αναγνωστάκη/Σουλτάτο. Οι Δ. Βουρλάκης/Ν. Σκανδαλάκης και Αγγ. Σφυρής/Εμμ. Τζουβαδάκης έφτασαν μέχρι τα ημιτελικά, ενώ ένα γύρο ενωρίτερα αποκλείστηκαν οι Γ. Σπανουδάκης/ Γ. Μιχελάκης. Στην αντίστοιχη κατηγορία των κοριτσιών, οι Θαλασσινού-Λίσλεβαντ / Γεωργοπούλου (από το Ηράκλειο) κέρδισαν 2-0 τις χανιωτοπούλες Μ. Βουγιουκαλάκη/ Ζ. Ντουσάκη και πήραν την 1η θέση, ενώ από το νομό μας αγωνίστηκαν επίσης οι Κ. Δόβρου /Κ. Ντουσάκη, Κ. Βιγλάκη /Ν. Φαντάκη.

Εσωτερικό τουρνουά
πόλο Ν.Ο. Χανίων

Με τη 2η αγωνιστική συνεχίζεται σήμερα το εσωτερικό τουρνουά πόλο που διοργανώνει ο ΝΟΧ για παιδιά γεννηθέντα το 1996 και νεότερα, τα οποία είναι χωρισμένα σ’ έξι ομάδες (Καρχαρίες, Ξιφίες, Φάλαινες Σαργοί, Δελφίνια, Πιγκουϊνοι). Την ευθύνη του τουρνουά έχει ο Νίκος Βλαζάκης, ο οποίος μετά από χρόνια επέστρεψε ως προπονητής στον Όμιλο. Σήμερα θα διεξαχθούν δυο αγωνιστικές (πρωί -απόγευμα) και το τουρνουά ολοκληρώνεται αύριο, επίσης με διπλή αγωνιστική (10πμ-1μμ και 6μμ-9μμ).

“ΝΑΥΑΓΕΙ” ΤΟΥ ΓΚΑΤΟΥΖΟ
Κοιτάζουν Ρενάν στον ΟΣΦΠ

Στην περίπτωση του Βραζιλιάνου Ρενάν Τετσέιρα ντα Σίλβα της Σάο Πάολο, στρέφει το ενδιαφέρον του ο Ολυμπιακός, μετά το διαφαινόμενο “ναυάγιο” στις συζητήσεις με τον μάνατζερ του Γκατούζο.
Ο Ρενάν είναι 25 ετών και ανήκει στο ρόστερ της Σάο Πάολο από το 2003. Με τα χρώματά της έχει αγωνιστεί για τρία χρόνια και από το 2006 έχει αγωνιστεί ως δανεικός στις Ζουβεντούτ, Κρουζέιρο, Αλ Λτιχάντ, Βιτόρια και Ατλέτικο Μινέιρο, ενώ πλέον βρίσκεται στην Γκουαρανί.
Τις τελευταίες δύο σεζόν έχει γεμάτες χρονιές, μετρώντας συνολικά 57 συμμετοχές στην πρώτη κατηγορία του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 25χρονος αμυντικός χαφ έχει προταθεί τις τελευταίες μέρες στον Ολυμπιακό και ο Ντάρκο Κοβάσεβιτς, μετά τις πληροφορίες που συνέλεξε, έχει σχηματίσει θετική άποψη για τον ποδοσφαιριστή.
Όπως  είναι γνωστό βέβαια, η περίπτωση του Ρενάν δεν είναι η μοναδική, αφού οι Πειραιώτες έχουν απλώσει τα δίχτυα τους και αναζητούν την καλύτερη δυνατή λύση, που θα πλαισιώσει με τον ιδανικό τρόπο τον Ντουντού.
Οι Γκατούζο και Σένα αποτελούν τους δύο μεγαλύτερος και πρωταρχικούς στόχους του Ολυμπιακού, ωστόσο οι περιπτώσεις του μόνο εύκολες δεν είναι, αφού οι ετήσιες απολαβές του είναι αρκετά υψηλές για τα δεδομένα των «ερυθρόλευκων».
Από εκεί και πέρα, στα υπόψη βρίσκονται πάντα ο Ν’ Ντιαγέ  της Νανσί και ο Σέρχιο, που έμεινε ελεύθερος από την Εσπανιόλ.

ΕΘΝΙΚΗ ΜΠΙΤΣ-ΣΟΚΕΡ
Ήττα και αποκλεισμός

Αθήνα
Το “όνειρο” της εθνικής ομάδας μπιτς σόκερ για πρόκριση στην τελική φάση του Μουντιάλ 2011 “έσβησε”, μετά την ήττα από την Ουγγαρία με 8-5 στη φάση των “16”. Αυτό που μένει, όμως, είναι η πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες του FIFA Beach Soccer Wolrd Cup Qualifiers και η (με αξιώσεις) διεκδίκηση μίας θέσης στην πρώτη οκτάδα.
Στον αγώνα με τους Μαγυάρους το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα ξεκίνησε νωθρά, βρέθηκε πίσω στο σκορ και παρά την αγωνιστική άνοδό τους στη συνέχεια δεν κατέστη δυνατόν να ανατρέψουν το αποτέλεσμα. Στον αγώνα με την Ουγγαρία η εθνική αγωνίστηκε με την ακόλουθη σύνθεση: Καβαλάρης, Μπερτσιάς, Νικολάου, Κωνσταντακόπουλος, Πανταζόπουλος, Περτσιάς, Τριανταφυλλίδης, Καραμπέτσος, Χαραλαμπίδης, Νίκας.

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ
Στον Άρη
ο Παπαζαχαρίας
Την ένταξη του Γρηγόρη Παπαζαχαρία στο δυναμικό του ανακοίνωσε επίσημα χθες ο Αρης.
Ο 25χρονος διεθνής αμυντικός, παύοντας να ανήκει και τυπικά στον Ηρακλή, δεσμεύτηκε με τους “κίτρινους” για τα επόμενα τρία χρόνια και δήλωσε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του: “Είναι μία μεταγραφή που την ήθελα εδώ και καιρό. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου σε μία μεγάλη ομάδα όπως ο Αρης”.

ΣΤΟΝ ΕΡΓΟΤΕΛΗ
Επαφές με Αλεξόπουλο
Κοντά σε συμφωνία βρίσκονται η ΠΑΕ Εργοτέλης και ο Γιώργος Αλεξόπουλος που έμεινε ελεύθερος από την ΑΕΚ. Στον παρελθόν, ο πρώην άσος της Ενωσης είχε εμφανιστεί θετικός στο ενδεχόμενο να φορέσει τη φανέλα της ηρακλειώτικης ομάδας και μετά και το διαζύγιο με τον Δικέφαλο, αναμένεται στο Ηράκλειο για να συζητήσει τις λεπτομέρειες της μεταγραφής.
Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μονοετές συμβόλαιο συνεργασίας, με τον Νίκο Καραγεωργίου να έχει λάβει τις απαραίτητες διαβεβαιώσεις ότι, παρά τον τραυματισμό που τον ταλαιπώρησε, είναι σε θέση να συμμετάσχει στην προετοιμασία της ομάδας.

ΣΤΟΝ Ο.Φ.Η.
Συμφώνησαν με Ελευθερόπουλο

Την εστία του Ο.Φ.Η. θα υπερασπίζεται τη νέα σεζόν ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, ο οποίος φέρεται να ήρθε σε συμφωνία με την ομάδα του Ηρακλείου για μονοετές συμβόλαιο.


Ακολουθήστε τα Χανιώτικα Νέα στο Google News στο Facebook και στο Twitter.

Δημοφιλή άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

Please enter your comment!
Please enter your name here

Εντός εκτός και επί τα αυτά

Μικρές αγγελίες

aggelies

Βήμα στον αναγνώστη

Στείλτε μας φωτό και video ή κάντε μία καταγγελία

Συμπληρώστε τη φόρμα

Ειδήσεις

Χρήσιμα